Denzel Washington štiti nemoćne i obračunava se s ruskom mafijom

Robert McCall, zaposlenik trgovačkog centra s građevinskim materijalom, bivši je komandos iz specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt. Nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri, kreće u obračun s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima. Kako vrijeme odmiče, u njemu se ponovno rađa želja za pravdom.

Scenarij za film originalno nije sadržavao nikakvu pozadinu o Robertu, no Denzel Washington odlučio je složiti priču o liku koji utjelovljuje, uključujući i to da Robert ima opsesivno-kompulzivni poremećaj. Washington je, kako bi se što bolje pripremio za ulogu, razgovarao s nekoliko ljudi koji pate od tog poremećaja.

U jednom je intervjuu Washington izjavio da nije želio u filmu imati klasični akcijski lik koji je u top formi kako fizički, tako i mentalno. "On ima problem, ima mane i njegova priča ne završava završetkom filma jer i na kraju filma on je i dalje bolestan", objasnio je.

Uloga Tori originalno je napisana za stariju glumicu, no mlada Chloë Grace Moretz impresionirala je redatelja pa je odlučio promijeniti scenarij i prilagoditi ga mladoj djevojci.

Scenarij za ovaj film dvije godine prije snimanja našao se na popisu najboljih scenarija koji nisu iskorišteni. U filmu postoji i poveznica s jednim od kultnih fimova "Pakleni šund". Naime, dok istražuje smrt svojih gangstera, Teddy izgovara rečenicu "Nisam ovdje da molim, već da ti kažem što da radiš." To je citat Wolfa iz "Paklenog šunda" koji je, kao i Teddy, muškarac koji se zna pobrinuti za stvari.

 

Na što je sve spreman Robert McCall pogledajte u filmu "Pravednik" u subotu navečer na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju