Što se dogodi kada se naizgled rutinska dostava pretvori u borbu za život i smrt?

Izbjegavanje pješaka i brzih automobila svakodnevni je posao za dostavljača Wileea (Joseph Gordon-Levitt), koji po ulicama Manhattana juri na biciklu. No dečka koji je navikao izlagati svoj život riziku sada čeka nešto puno opasnije: tijekom najveće gužve, Wilee preuzima paket zbog kojeg će ga netko pokušati ubiti.

'Žurna pošiljka' akcijski je film čiji je glavni lik kurir na biciklu na području Manhattana. Svakodnevni rizici i opasnost njegova su svakodnevnica, no preuzevši zadnju omotnicu i sam postaje svjestan kako to nije običan paket.

U ovoj napetoj akciji gledamo Josepha Gordona-Levitta koji se savršeno snašao u ulozi vještog biciklista. Glumac je u naletu brze vožnje uspio razbiti stražnje staklo automobila udarivši biciklom u njega. Prilikom pada uspio je zaštititi lice rukama, ali je zadobio 31 šav na desnoj ruci. Prihvatio je odgovornost za nezgodu priznavši da je vozio prebrzo, a snimka nezgode umetnuta je i na kraj samog filma prije popisa glumaca.

Tijekom filma svjedočimo mnogim akrobacijama koje izazivaju uzbuđenje, ali zanimljivo je da u sceni potjere između Wileeja i Mannyja u New Yorku dvojac prolazi kraj 2880 Brodwaya gdje se nalazi 'Tom's Restaurant', lokal koji je popularizirala serija 'Seinfeld' čiji će obožavatelji zasigurno odmah prepoznati kultni restoran.

No čini se da su neki sumnjali u originalnost priče o najboljem njujorškom dostavljaču na biciklu. Naime, producenti Sonyja su optuženi za plagiranje knjige Joea Quirka 'The ultimate Rush' zbog pretpostavljenih sličnosti među likovima, sadržajima i drugim detaljima. Međutim, ako takva sličnost i postoji, nije bila dovoljno utemeljena da se tužba doista i uspostavi.



Kako izgleda napeta potjera za život i smrt na ulicama Manhattana doznajte u filmu 'Žurna pošiljka' u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju