Priča o netipičnim varalicama pokazat će vam zašto bi vesterni mogli biti aktualni među suvremenom publikom

Američka vestern-komedija redatelja Richarda Donnera iz 1994. godine, čiji scenarij potpisuje William Goldman, nastala je prema istoimenoj televizijskoj seriji iz 50-ih godina prošlog stoljeća.


Filmu ne nedostaje poznatih glumačkih imena; zvijezda Hrabrog srca Mel Gibson, utjelovljuje šarmantnog revolveraša, kockara i varalicu Breta Mavericka, koji kockanjem pokušava skupiti tri tisuće dolara za sudjelovanje na velikom pokeraškom turniru, pri čemu mu se pridružuje prevarantica lažnog južnjačkog naglaska Annabella Bransford, koju glumi Jodie Foster. James Garner, koji je glumio glavnu ulogu u originalnoj TV seriji, u filmskoj adaptaciji glumi šerifa Zanea Coopera.


Ova šarmantna obiteljska komedija netipičan je vestern je po svojoj lakoći prelaženja s komedije na akciju i obratno. Čini se kako je upravo Jodiena uloga južnjačke ljepotice pridonijela duhovitim situacijama i dosjetljivim dijalozima koji su osvojili publiku, zbog čega je film bio veliki hit u kinima, a nominiran je i za Oscara za kameru i najbolji dizajn kostima.


Priča o netipičnim varalicama pokazat će vam zašto bi vesterni mogli biti aktualni i među suvremenom publikom te vas pritom naučiti i poneki pokeraški trik.

 

Netipičnu akcijsku komediju 'Maverick' pogledajte u subotu na Novoj TV. Više filmskih naslova pogledajte na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju