Kada ga je ekipa emisije Provjereno prvi put snimala, bila je to dirljiva priča o tati koji se lavovski bori za sina s autizmom.

Posvetio mu je život, sve mu podredio. No, požrtvovni se tata negdje putem pretvorio u čudovište. Zamirisao mu je novac pa je na bolesnom sinu odlučio izgraditi biznis. Uzimao je od dobrih ljudi i, još gore, uzimao je od roditelja bolesne djece koji su u njemu vidjeli nekoga tko će im pomoći. Kada su prikupili dovoljno dokaza o njegovim kriminalnim radnjama, ekipa Provjerenog to je i objavila. U međuvremenu, dogodio se i tata prevarant Robert Matalin. Dogodio se i nekidan mladić koji je izmislio bolesno dijete. Dogodili su se jer se dugo čekalo ovo što smo sada napokon dočekali, a to je jasna i nedvosmislena poruka svima kojima u budućnosti tako nešto padne na pamet – protiv Slavena Vujića podignuta je optužnica, a prijeti mu do 10 godina zatvora.

Nakon dvije godine istraživanja konačno je podignuta optužnica protiv Slavena Vujića, poznatijeg kako tata Slaven.

I rehabilitaotri koji su radili u njegovoj prvoj udruzi, ali i roditelji koji su sudjelovali u izgradnji njegovog mega projekta dvorca Dioš za djecu s poteškoćama, presretni su zbog te vijesti. Oni su podnjeli kaznenu prijavu. ''Naime, cijela ta priča oko dvorca Dioš je bila dobro izmišljena priča. Pazite, mi roditelji djece sa poteškoćama lako smo se navukli na to'', kazao je Zvonimir Rukavina, otac djeteta s poteškoćama.

A Slaven je na taj način, prema optužnici DORH-a, izvukao pola milijuna kuna donacija prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju. ''Kao ljudi, moralno i etički, znamo da nije svejedeno jesi li otuđio novac namjenjen bolesnoj djeci ili terapije bolesnoj djeci i upotrijebio ga za svoje potrebe ili za bilo što drugo i to se u zakonodavstvima nekih europskih zemalja uzima kao otežavajuća okolnost u postupku. Mi nemamo u kaznenom pravu tu mogućnost'', objasnila je Jacquelin Batt, rehabilitatorica svjedokinja:

Svi se slažu da je bilo dosta lažnjaka nad kojima se svi sažale, a koji nemaju niti jedan papir za legalno skupljanje donacija. Potrebna je provjera prije no što dajemo svoj novac, ali i stroža kontrola udruga, a očito i strože kažnjavanje za takva gnjusna djela.

Propuštenu epizodu emisije Provjereno pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju