Film s brojnim Oscarima

Colin Firth briljantan je britanski glumac koji iako je poznat po njegovim ulogama kao što su uloge u filmovima "Dnevnici Bridget Jones" ili "Ljubav zapravo", njegova filmografija je opsežna i impresivna.
Svoju glumačku slavu postigao je ulogom u televizijskoj adaptaciji romana Jane Austen "Ponos i predrasude“. Ta uloga donijela mu je međunarodnu slavu i priznanja.

Jednu od njegovih zapamćenijih uloga predstavlja uloga kralja Georga VI. kojeg je glumio u filmu "Kraljev govor“. Film donosi izvanrednu istinitu priču o borbi kralja Georga VI. s teškoćama i govornim manama koje mu predstavljaju prepreke u njegovoj vladavini.

Firthovo prikazivanje borbe monarha s teškom govornom manom bilo je izvanredno te je uspješno prenio ranjivost, odlučnost i konačnu pobjedu kralja Georga VI. što mu je donijelo brojna priznanja među kojima je i Oscar za najboljeg glumca.

Radnja filma "Kraljev govor“ odvija se u turbulentnom razdoblju povijesti, kada je Britanija u napetoj situaciji Drugog svjetskog rata. Međutim srž filma leži u osobnoj borbi i putovanju kralja Georga VI. dok se bori s komunikacijom s narodom zbog svojih govornih mana. U prelaženju tih prepreka kralju pomogao je terapeutu s kojim izgradi snažan odnos povjerenja koji mu pruža snagu. Samim time film donosi iznimnu priču o prijateljstvu.

Osim Oscara za najboljeg glumca kojeg je dobio Firth, film je još osvojio Oscara za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji originalni scenarij. Takav uspon filma može se pripisati uvjerljivoj priči, odličnim glumcima i snažnoj poruci o tome kako se slabosti mogu pretvoriti u snagu.

Film "Kraljev govor" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju