Teška sudbina imigranata koji pokušavaju ući u SAD

Moises (Gael García Bernal) s grupom imigranata putuje preko nečuvanog i kompliciranog dijela Sonorske pustinje, pokušavajući prijeći granicu u SAD. Iznenada začuju pucanj te im se pred očima stvori Sam (Jeffrey Dean Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke, pucajući u imigrante, jednog po jednog.Počinje mračna igra mačke i miša u kojoj Moises mora nadmudriti lovca da ne bi postao novom žrtvom ove puste zemlje.

U drami 'Ostavljeni' uloge imaju Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan i Alondra Hidalgo. Engleski naziv filma 'Desierto' u prijevodu sa španjolskog znači pustinja. Nijedna scena u filmu nije snimljena u zatvorenom prostoru. Redatelj Jonás Cuarón u intervjuu za jedan magazin priznao je da je snimanje filma bilo zastrašujuće i dosta umarajuće. Savršenu lokaciju tražio je čak tri godine, a u obzir su dolazile pustinje od Amerike pa sve do Španjolske.

Sve su lokacije djelovale savršeno kada ih je obilazio sam, s ruksakom na leđima. No, u trenutku kada je na mjesto snimanja doveo čitavu ekipu, shvatio je kako je pogriješio. Snimalo se na mjestima koja su bila 2 sata udaljena od najbližih hotela ili civilizacije.

Cuarón je priznao kako ga najviše oduševljavaju rekacije publike, a uživa vidjeti kako ih film u tolikoj mjeri obuzme da su zaljepljeni za sjedala i grizu nokte od nervoze.

Film je prvi put prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. U američkim se kinima počeo prikazivati samo mjesec dana prije predsjedničkih izbora, a opće je poznato kako se po pitanju imigranata u Americi nerijetko lome koplja.

Film 'Ostavljeni' ne propustite pogledati ovog četvrtka na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju