Uzbudljive i živopisne putopisne reportaže četvrtkom na Novoj TV!

Goran Jović, putopisac, fotograf te dobitnik nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada za fotografiju, nedavno se vratio s proputovanja Etiopijom, a sa svojim suputnikom Vedranom Vidakom samo za emisiju Nove TV ondje je zabilježio i istražio brojne zanimljivosti o tom dijelu svijeta.

Prvu reportažu, nastalu na jugo-zapadu Etiopije uz granicu s Južnim Sudanom, gledatelji imaju priliku pogledati u četvrtak 11.svibnja. Saznat ćemo sve o tradiciji, običajima, i svemu onom što Surma narod čini posebnim. 'Surma narod' je ujedno i naziv prve putopisne reportaže, a serijal ćemo pratiti četvrtkom u IN magazinu.



Kako izgleda specifično ukrašavanje tijela stvaranjem ožiljaka i bojenjem, usna ploča po kojoj se mjeri ženina vrijednost/ljepota, te razvučene ušne resice na kojima su ukrasne naušnice od čiste bronce, samo su neke od zanimljivih i intrigantnih činjenica o ovom narodu koje će nam dočarati prvi putopisni prilog.



Suradnik IN magazina Goran Jović u Etiopiji je razgovarao i s brojnim zanimljivim sugovornicima, te uz brojne pripadnike plemena sigurno će biti zanimljivo pogledati i razgovor s Arbulom. Naime, Arbula je jedan od pripadnika plemena koji su bili dio eksperimenta tj. dokumentarnog filma. Naime, osam pripadnika Surma plemena je odvedeno u Amsterdam i Madrid da bi zabilježili njihove reakcije na moderan svijet.



'Već sam dolazak u Dimmu, posljednje mjesto prije Kibbisha gdje obitava Surma narod ostavio je dojam da se upuštamo u avanturu. Naoružani pripadnici Surma naroda i blizina Južnog Sudana gdje divlja građanski rat dovoljan su razlog da se putuje s oružanom pratnjom.',  otkriva Goran, te dodaje kako je upravo u Etiopiji doživio i neka nevjerojatna nova iskustva, poput ispijanja svježe krvi i lokalnog piva, i to sve kako bi se zaradilo poštovanje i osigurao ležaj ispod vedrog neba.



Što sve ne znamo o Surma narodu, te kako izgleda vesela noć ispod etiopskog neba uz ples i pjesmu, imamo priliku saznati već danas  u prvoj putopisnoj reportaži iz Etiopije u IN magazinu 
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju