"Učiteljica" na špijunskom zadatku

Sniman prema knjizi Yiftacha R. Atira "The English Teacher", film Yuvala Adlera napet je psihološki triler o mladoj ženi sa zapada, Rachel, koju unovači Mossad da potajno uđe u Teheran.


Rachelin (Diane Kruger) glavni zadatak je bio otputovati u Teheran, predstavljajući se kao učiteljica engleskog jezika. Međutim, njezin stvarni zadatak je bio promatranje Farhada Razavija (Cas Anvar), nasljednika velike elektroničke firme u Iranu. Rachel se nalazi u škakljivoj situaciji gdje bira između moguće nove ljubavi i izvršavanja svog tajnog zadatka.


Film se snimao u Francuskoj, Njemačkoj, SAD-u, ali dijelom i u Teheranu - potajno. Iranska vlada nije dopustila izraelskom filmašu da snima na ulicama Teherana pa je Yuval Adler unajmio njemačku filmsku tvrtku koja je zatim unajmila francusku filmsku tvrtku za snimanje scena u Teheranu. Kako bi se održala tajnost, nikada nisu razotkrili građanima koja je svrha snimanja.

 

Film " Operativka " ne propustite pogledati ove subote u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju