Neke od ovih zanimljivost mogle bi vas šokirati....

Koliko god da je poznat, sigurno ne znate sve o ovoj glumačkoj legendi! Pročitajte nekoliko zanimljivosti o Arnoldu Schwarzeneggeru, a u subotu ne propustite film 'Terminator: Genisys'

1. Schwarzeneggerova slava započela je bodybuilding natjecanjem. Guinnessova knjiga rekorda prozvala ga je ''najsavršenije razvijenim čovjekom u svjetskoj povijesti''.

2. Arnold Schwarzenegger već je bio milijunaš kada je, kao dvadesetdvogodišnjak, dobio prvu ulogu. Prve milijune slavni glumac duguje investiranju u svijetu bodybuildinga.

3. Kada je kao tinejdžer počeo dizati utege, Schwarzenegger je primjetio kako se njegovo tijelo neproporcionalno razvija. Dok su njegove ruke, ramena i prsa rasla, njegove su noge ostale sitnima. Kako bi se natjerao na intenzivniji rad na svojim nogama, poznati je glumac sve svoje hlače skratio na dužinu do koljena. Hodajući u takvom izdanju, dobio je mnoštvo podsmijeha kao ''veliki čovjek s pilećim nožicama'', što se pozitivno odrazilo na njegovo treniranje.

4. Razmatran je za ulogu u TV seriji The Incredible Hulk, snimanu 1970-ih, ali mu ista nije bila dodijeljena zbog visine. Nešto viši bio je njegov bivši bodybuilding protivnik, Lou Ferrigno, kojemu je uloga, u konačnici, dodijeljena.

5. James Cameron prvotno je htio Schwarzeneggera za ulogu Kylea Reesea u Terminatoru, ali nakon čitanja scenarija Arnold je zatražio Terminatora. Iako se Cameron prvotno bunio, ističući kako je Reese ovdje pravi heroj, Schwarzenegger je opravdao svoj zahtjev.

6. Kada je započeo snimanje Terminatora, Arnie je film smatrao bezveznim, što je i priznao tijekom intervjua na setu filma Conan barbarin, kojeg je snimao paralelno s Terminatorom.

7. Mnoge filmske akrobacije bio je prisiljen sam izvesti, budući da je teško pronaći dvojnike njegove veličine. Kada ih je konačno pronašao, Billy D. Lucas, Joel Kramer i Peter Kent postali su njegovi osobni dvojnici, ali i bliski prijatelji.

8. Arnold Schwarzenegger 1988. odbio je ulogu Johna McClanea u Umri muški, stoga je uloga pripala Bruceu Willisu. Ironično, Willis u filmu govori kako ima ''dovoljno eksploziva za lansiranje Arnolda Schwarzeneggera''.

9. Otac slavnog glumca bio je bivši nacist, koji je oduvijek preferirao svog drugog sina Meinharda. Kada mu je brat poginuo zbog vožnje u pijanom stanju, Arnold nije prisustvovao sprovodu.
.
10. Arnold Schwarzenegger često je dijelio krive savjete svojim kolegama kako bi ih lakše pobijedio na natjecanjima.

11. Arnold je privremeno dezertirao iz austrijske vojske kako bi sudjelovao na juniorskom bodybuilderskom natjecanju, na kojem je i pobijedio.

12. Tijekom svog odmora na Havajima 2004. godine, Schwarzenegger je spasio život čovjeku koji se utapao.

13. Kao kalifornijski guverner, poznati je glumac odbio primati plaću koja bi iznosila 175 tisuća dolara godišnje.Također je sam financirao svoje službene letove.

14. Nakon što je majka Kanyea Westa umrla od srčanog udara nakon neuspješne plastične operacije, Schwarzenegger je kao kalifornijski guverner donio ''zakon Donda West'', kojim je obvezno napraviti liječnički pregled prije svake estetske operacije.

15. Nogometni stadion u njegovom rodnom Grazu nazvan je po njemu.

16. Magazin Empire postavio je Schwarzeneggera na 20. mjesto popisa 100 najboljih filmskih zvijezda svih vremema.

17. Schwarzenegger je plaćen čak 21,429 dolara za svaku riječ koju je izrekao u drugom nastavku Terminatora.

18. Postoji programski jezik nazvan ''ArnoldC'' koji se u potpunosti temelji na citatima Arnolda Schwarzeneggera.

19. Schwarzenegger se pojavio u japanskoj reklami, gdje sve što radi je vrištanje i histerično smijanje.

20. Arnoldovi prijatelji iz djetinjstva podijelili su kako je njegov životni cilj bio preseliti se u Ameriku, postati glumcem i oženiti pripadnicu obitelji Kennedy. Sve navedeno je i ostvario.

21. Arnocorps je ime grupe koja svoje pjesme sastavlja isključivo of citata iz Schwarzeneggerovih filmova.

Svestranog Schwarzeneggera gledajte u filmu 'Terminator: Genisys' u subotu navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju