Dnevnik Nove TV i dalje uvjerljivo najgledanija informativna emisija, show Supertalent najgledaniji zabavni program godine.

 Nova TV i 2017. godinu zaključila je kao najgledanija televizija u Hrvatskoj. Prema podacima AGB Nielsena, Nova TV je u cjelodnevnom terminu ostvarila udio u gledanosti od 25,2 posto na ciljnoj skupini 4+, a njezin je program u udarnom terminu prosječno pratilo više od 523 tisuće gledatelja s ostvarenim udjelom u gledanosti od 35,3 posto. Prvi izbor među specijaliziranim kanalima, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu, uvjerljivo je bila Doma TV čiju je svaku minutu u udarnom terminu u prosjeku pratilo više od 100 tisuća gledatelja, a u odnosu na prethodnu godinu, kanal u udarnom terminu bilježi rast gledanosti od šest posto. Nova TV kao grupa zauzela je i vodeću poziciju u udarnom terminu kada joj je prosječni udio gledanosti bio visokih 42 posto.Najgledanija informativna emisija – Dnevnik Nove TV

Informativni program Nove TV i u 2017. čvrsto stoji na tronu gledanosti, a o njegovoj kvaliteti svjedoče i podaci gledanosti koji ukazuju da se u protekloj godini uz Dnevnik Nove TV svakog dana u prosjeku informiralo oko 600 tisuća gledatelja te je vodeća informativna emisija u zemlji ostvarila udio u gledanosti 42 posto, a u 2017. zabilježila je rast gledanosti za 7,5 posto u odnosu na godinu prije.

Istraživačku emisiju Provjereno, koja je i u 2017. godini razotkrila brojne korupcijske afere, u prosjeku je pratilo više od 403 tisuće gledatelja te je emisija ostvarila udio u gledanosti od 31,6 posto.

Nova TV prednjači i sa zabavnim emisijama te serijama, Supertalent – apsolutni favorit 2017.
Kada je riječ o zabavnom sadržaju, podaci gledanosti ukazuju da je i u 2017. godini gledateljima prvi izbor bila Nova TV i to sa svojim zabavnim emisijama, serijama i filmovima.

Najgledaniji zabavni program godine na svim televizijama, neosporivo je bio zabavni show Supertalent, koji je zauzeo i treće mjesto na ljestvici od TOP 20 programa svih televizija u 2017., dok su se na prve dvije pozicije našli sportski sadržaji. Show Supertalent u prosjeku je gledalo više od 835 tisuća gledatelja s udjelom u gledanosti od 47,9 posto, a najgledanija epizoda bila je emitirana 22. listopada 2017. i pratilo ju je više od milijun gledatelja. Peta sezona popularnog showa bila je najgledanija do sada te za 43 posto gledanija od prethodne.

Osim Supertalenta, pozornost gledatelja u 2017. privukao je zabavno-glazbeni show Tvoje lice zvuči poznato, uz čiju je četvrtu sezonu u prosjeku bilo više od 650 tisuća gledatelja te je show ostvario udio u gledanosti od 39,8 posto gledatelja.

Tron najgledanije domaće serije i u 2017. ostaje u produkciji Nove TV te je dramsku seriju Čista ljubav u prosjeku pratilo gotovo 660 tisuća gledatelja, a najgledanija strana serija bila je turska uspješnica Sudbina koju je u prosjeku pratilo gotovo 770 tisuća gledatelja. Nakon Sudbine, omiljene strane serije u prethodnoj godini bile su i Obitelj mog oca, Tuđi život te Bit ćeš moja.

Na ljestvici od TOP 20 filmova u prethodnoj godini, njih 16 emitiralo se upravo na Novoj TV. Više od 556 tisuća gledatelja bilo je uz film Starci 2, komediju čiju redateljsku ulogu potpisuje Dennis Dugan, a gledatelji su još uživali u filmovima Moja lažna žena, Misija:Bijela kuća, Ukradeni identitet..


Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: 1.1.2016.-31.12.2017.
Ciljna skupina: 4+

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju