Jeste li čuli za mentalnu aritmetiku? Oni su Malci genijalci i oduševit će vas!

Počeli smo! Prva epizoda nove sezone Supertalenta ušla je u naše domove preko manjih i nešto većih ekrana, a za prvu točku bili su zaslužni oni…

Malci genijalci grupa su koja se sastoji od četiri škole iz Splita, Šibenika, Rijeke i Osijeka. Bave se mentalnom aritmetikom, a to je posebna vrsta računanja gdje djeca koristeći abakus nauče računati. Nakon toga računske operacije koje se odvijaju preko abakusa vizualiziraju.

''To što rade manualno oni vizualiziraju i na taj način rade zbrajanje, oduzimanje, množenje, dijeljenje.'', objasnila je njihov učiteljica i ravnateljica škole ''Malci genijalnci'' Doris Penić.

Kako kaže mentalna aritmetika odlična je jer jako dobro razvija mozak. ''Ako su obje strane mozga podjednako dobro razvijene povećava se potencijal svake osobe'' .

Na pozornici Supertalenta djeca, koja imaju od 4 do 12 godina, računali su 20 brojeva u nizu pri brzini od 500 milisekundi, nakon toga su dobili 40, a naposljetku čak 60 brojeva na 400 milisekundi.

Komentari žirija bili su jako dobri, a s četiri DA dobili su vjetar u leđa.

Sve novosti pratite na službenoj stranici Supertalnta, a propuštenu epizodu možete pogledati odmah nakon emitiranja OVDJE.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju