Domišljato ili degutantno – prosudite sami

Film "Herkul" snimljen je 2014. prema grafičkom romanu "Herkul – Trakijski ratovi". Glavna uloga pripala je neodoljivom Dwayneu Johnsonu koji ulogom u ovom filmu zasigurno mami uzdahe žena diljem svijeta.

Zanimljiva je činjenica da je Johnsonova brada u filmu napravljena ni više ni manje nego od stidnih dlaka s testisa jaka (vrsta krupnog goveda izgledom slična bizonu koja živi na visoravnima Tibeta). Dlaka te životinje vrlo je fina, ali i vrlo skupa.

Kako bi se pripremio za ulogu, holivudski je glumac naporno trenirao osam mjeseci. Izjavio je da se potpuno izolirao i živio poput redovnika. Cilj mu je bio potpuno se transformirati i uživjeti u lik, jednostavno nestati u njemu. Na pitanje bi li to sve psihički i fizički ponovio, bez razmišljanja je odgovorio da bi čak i dvaput ako treba. No, za ovu je ulogu zasluženo zaradio nevjerojatnih 12 milijuna dolara.

Svi glumci u fimu govore britanskim naglaskom izuzev Dwaynea Johnsona koji govori engleski s američkim naglaskom.

Uloga Herkulove žene pripala je zgodnoj Irini Shayk.

Herkul (Dwayne Johnson) sin je boga Zeusa koji ima nadljudsku snagu, ali osjeća patnje običnih smrtnika. Nakon izvršenja mukotrpnih zadataka i gubitka obitelji, Herkul je okrenuo leđa bogovima i pronašao utjehu u krvavoj borbi. Tijekom godina zbližio se sa šest muškaraca i žena sličnih njemu, koje povezuje ljubav prema borbi i opasnosti od smrti.

Kada zlobni vojskovođa zaprijeti kraljevini Trakiji, njezin očajni kralj obrati se Herkulu i njegovoj bandi plaćenika da uspostave mir. Herkul sada mora ponovno prizvati svu snagu zbog koje je postao legendom…

Kako je sve izgledalo iza kulisa pogledajte u videu:

Avanturistički film "Herkul" ne propustite pogledati ove subote u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju