On je samozatajan glumac koji želi nagrađivati kaskadere

Jason Statham poznat je po ulogama u akcijskim filmovima. U većini svojih filmova Statham sam izvodi svoje vratolomije, a i scene borbe. U Hollywoodu je, između ostalog, poznat po svom umijeću u mješovitim borilačkim vještinama, a stručnjak je i kada je u pitanju kickboxing. No, borilački sportovi nisu jedini u kojima je britanski glumac profesionalac.

Naime, Statham je čak 12 godina bio je dio reprezentacije Velike Britanije u skokovima u vodu. Tri puta se pokušao kvalificirati za nastup na Olimpijskim igrama, no sva tri puta završio je na trećem mjestu, što nije dovoljno da ga odvede na OI. Bez obzira na to, 1992. zauzeo je 12. mjesto na ljestvici najboljih svjetskih skakača u vodu.

Prije glumačke karijere, Statham je želio biti kaskader i izvoditi vratolomije u filmovima umjesto drugih glumaca. U svojoj karijeri više je puta inzistirao da se uvede kategorija za dodjelu nagrada kaskadera. „Smatram da je kaskaderstvo zanemarena kategorija. Kaskaderi su heroji, a nitko im ne daje zasluge za to što riskiraju vlastitu glavu. A onda postoje umišljeni glumci koji se samo prave da sami izvode svoje vratolomije“, misli Jason Statham.

Statham većinom glumi snažne likove koji ne vole otkrivati mnogo o sebi. To zapravo nije daleko od stvarnosti i onoga kakav je Jason Statham u privatnom životu. Naime, ne zna se koliko točno Statham ima godina. Jedni tvrde da je rođen 1968. godine, a drugi da je rođen 4 godine kasnije, odnosno 1972. godine. Sam Jason nikada nije htio priznati koje je godine uistinu rođen, već je samo rekao da se radi o 25. srpnju.

Akcijski film 'Iskupljenje' je priča o bivšem specijalcu Joeyu Jonesu (Jason Statham), koji se našao na ulici bježeći od progona vojnog suda i uspinje se na ljestvici kineskog podzemlja u Sohou. Međutim, nije zaboravio ni svoje stare prijatelje s ulice.

Napeti film "Iskupljenje" ne propustite pratiti u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju