Bilo je uzbudljivo i napeto, ali Diego Siqueira i Iva Augustinović prvi su finalisti šeste sezone Supertalenta!

Prva emisija Supertalenta uživo iznjedrila je i prve finaliste showa Diego Siqueira osvojio je najveći broj glasova gledatelja pa je tako direktno ušao u finale, a po glasovima gledatelja slijedili su Andrej Škedel i Iva Augustinović, no žiri je odlučio da u finalu žele gledati Ivu Augustinović.


 

Diego Siqueira donio je dašak Brazila i dignuo publiku na noge. „Sviđa mi se izbor muzike, sve je bilo jako zabavno! Bilo je jako zabavno!“, poručila mu je Maja, Janko je zaključio da ima šarm koji kupuje publiku, a Davor je komentirao: „Meni si bio odličan, a ono što mene fascinira je lakoća s kojom ti plešeš!“ Martina ga je pohvalila te kroz šalu rekla da je malo ljuta jer je uspio zasjeniti plesače Igora Barberića.

Na audicijskom nastupu Martina ju je prozvala divom, a u polufinalu tu titulu Iva Augustinović je i potvrdila. Nastupila je s pjesmom Celine Dion - All by myself i ponovno izmamila suze u očima kod žirija.

„Sramota je ne biti potresen! Bože što si lijepa, talentirana i intuitivna! Tvoja veličina nije samo tvoj glas, tvoj glas je nemoguć, ja to nisam čula! Bila bih najsretnija da svaki dan imam priliku uživati u tome. Predivna i pretalentirana!“ oduševljena je bila Martina

Maja je zaključila da ne zna tko će ju od kandidata pjevača vokalno uspjeti nadmašiti. „Ti si tako krenula i pustila taj strah i tremu, i bilo je divno za gledati! Imaš tu jednu skromnost koja nije lažna. Skromna si i svjesna svojih kvaliteta, ja ne znam gdje ti je kraj!“ poručio joj je Janko, a Davor ju je došao zagrliti.

Nakon što je na audiciji ostavio žiri bez teksta, iluzionist Andrej Škedel ovoga puta ponovno ih je šokirao. Izveo je trik koji je uključivao ulaženje zavezanih ruku u drvenu kutiju koje je bila podignuta u vis, a nakon minute kutije je pala na pod te se Andrej ukazao u publici.

„Ja toliko vjerujem u tu priču, ali zaista nikad ne znaš u ovakvim situacijama što može poći po zlu! Sve se bojim što će biti ako prođeš dalje!“, komentirala je Maja, a Martina je dodala da ni njoj nije bilo lako za gledati te mu je poručila: „Ovo je nešto što apsolutno zavrjeđuje biti u finalu!“

Plesni klub Modus i ovoga puta odlučili su se za upečatljivu koreografiju sa snažnom porukom, a ovoga puta progovarali su o demonima koji se kriju u svakom čovjeku, a koje treba prihvatiti kako bi bili dobre osobe prema drugima.

„Sad ste nas razmazili s tim porukama. Opet ste pomeli tu pozornicu! Toliko ste uigrani, večeras ste s ovim nastupom opravdali Martinino povjerenje.“ poručila im je Maja, a Davor je kazao da se vidi veliki trud koreografa i da su dali puno više od plesa, dok je Janko dodao kako nikad nije nikoga vidio da radi ovakve stvari.

„Uzet ću si slobodu i vrijeme i reći da sam iznimno ponosna što ste imali tu hrabrost izabrati koncept koji je mogao ostati neshvaćen. Išli ste igrati jako po rubu, niste išli na show elemente, išli ste poslati poruku puno dublju nego se čini. Svi smo željni danas instant uspjeha, vi ste ono što je za mene talent!“ poručila je Martina plesačima iz Modusa kojima je na audiciji stisnula zlatni gumb.

Harmonikaš Samir Nurkić kojega je Martina prozvala 'ozbiljnim instrumentalistom' još jedanput oduševio je žiri. „Samire, ti si meni lud i to dobro lud! Svaka čast!“ poručio mu je Davor.

Maja mu je kazala kako ju nije uspio oduševiti kao i na audiciji: „Falilo mi je ono da se digne u orbitu, da se bina razbija, ali super si bio!“ Martina mu je poručila da se može pozdraviti s disco karijerom prognozirajući karijeru respektabilnog glazbenika, pa čak i kompozitora.

Cabaret a la carte otvorili su prvu emisiju uživo Supertalenta, a ovoga puta njihov nastup uključivao je i stepanje, no unatoč sjajnim komentarima, žiri nije bio u jednakoj mjeri oduševljen kao i na audicijskom nastupu.

„Pa tak! Prošli put sam dobio nešto više plesnog dijela. Bilo mi je lijepo, da moram birati, birao bih nastup od prošloga puta“ komentirao je Davor, a Maja se nadovezala: „Ti zaista uživaš kada si na pozornici. Ti izgledaš kao da te baš briga, toliko si samouvjerena da to izgleda fantastično! Složila bih se s Davorom da je prošloga puta bilo mrvicu atraktivnije, ali možeš biti ponosna na svoj nastup.“

Najoduševljeniji bio je Janko, a Martina je zaključila: „Istovremeno do te mjere prezentno pjevati, plesati i imati glumački aspekt je sasvim sigurno najteža kazališna forma. Ja sam na početku čula određene pjevačke nesavršenosti koje sam čula kod tebe i prošloga puta i to me malo žulja, ali ja te toliko volim gledati!“

S hitom Tonyja Cetinskog nastupio je Joseandres Džerekarac. „Ti si se toliko ufurao, meni je bilo prezabavno. Bio si mi genijalan!“ poručila mu je Maja, a Martina je kazala da joj se jako svidjelo dok je Davor dodao: „Tvoja energija koju imaš je meni super. Ja bih uvijek platio ulaznicu da gledam tebe!“

Maria Suvačarov još jedanput osvojila je žiri svojim plesom na svili, a u polufinalnoj emisiji njezina koreografija govorila je o prijateljstvu. „To je to! Priča, talent, rad!“ komentirao je Janko.

Martina je kazala da je snažno donijela temu koja je nju jako dirnula. „Bio je lijepo, jako romantično, imali smo priliku vidjeti sve elemente! Nevjerojatno kako ti s tom lakoćom sve izvodiš!“, poručila joj je Maja.

Belmin Osmanbegović u polufinalu odlučio je oboriti svjetski rekord u lomljenju betonskih ploča, a to mu je i pošlo za rukom – u minuti je razbio 140 ploča glavom!

„Ja nemam pojma što se u toj tvojoj glavi događa, a s druge strane toliko sam sretna što ćemo i mi biti s tobom u Guinnessovoj knjizi rekorda! Čestitam ti od srca!“ poručila mu je Maja.

Čestitkama se pridružio i Janko. „Baš lijepi svečani trenutak! Usudila bih se reći da si malo nadrastao profesora, u jednom segmentu – njegov pokušaj obaranja rekorda izgledao je težak i ja sam se bojala, a kod tebe je ovo izgledalo tako jednostavno. Ti si sve!“ dodala je Martina referirajući se na njegovog mentora, Mr.Hammerhanda koji je u prošloj sezoni pokušao oboriti Guinnessovu knjigu rekorda

Imitator Michaela Jacksona, Marčelo Selim, još jedanput je pokazao svoje umijeće u skidanju pokreta kralja popa. „Za mene si apsolutno unaprijedio svoj nastup od prošli put. Sviđalo mi se sve!“ komentirao je Davor.

S njim se složila i Maja, dok je Janko rekao da je i audicijski i polufinalni nastup bio fantastičan. „Tvoja vještina je neupitna, a koliko je to zapravo bilo dobro znat ćeš nakon glasovanja publike“ dodala je Martina.

Sve nastupe i najnovije informacije pratite na službenoj stranici Supertalenta.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju