Shrvani pjevač na vjenčanjima se zaljubi u simpatičnu konobaricu u komediji 'Luda vjenčanja'.

Predivna romantična priča u kojoj pjevač Robbie Hart (Adam Sandler) ima svoju redovnu gažu na vjenčanjima kao i zaručnicu koja se sprema slomiti mu srce. Kada ga ona ostavi pred oltarom Robbie postaje noćna mora svim mladencima. Sve dok na jednoj svojoj gaži shvati kako se djevojka koju zaista voli (Drew Barrymore) udaje te postane odlučan u namjeri da je spasi od njezinog pomalo dosadnog zaručnika.

Na scenariju za ovaj film zajedno su radili Adam Sandler, Judd Apatow i legendarna Carrie Fisher.

Adam Sandler u ovom je filmu prvi puta započeo povezivanje različitih filmova i likova koje će i kasnije ukomponirati u druge filmove u kojima se pojavljuje. Tako je u „Ludim vjenčanjima“ prvi puta spomenuo lika Erica Lamensoffa, u čast svom prijatelju iz fakultetskih dana. To je ime kasnije koristio u filmovima „Klik – za savršen život“, „Zohan je zakon“ i „Jack and Jill“. Sandler je, osim Erica Lamensoffa, u filmski svijet uveo i druge likove poput Allena Coverta, Roba Schneidersa i drugih.

Sandler je snimao filmove rame uz rame s mnogim holivudskim glumcima – Marisom Tomei, Jennifer Aniston, Penelope Cruz, Winonom Ryder i drugima. Međutim, najuvjerljiviji odnos i najuspješniju glumačku vezu glumac ima s Drew Barrymore. „Luda vjenčanja“ prva je njihova zajednička suradnja. Nakon toga zajedno su se pojavili u romantičnoj komediji „50 prvih poljubaca“ s kojom su osvojili MTV-evu nagradu za najbolji glumački par.

Njihovo je prijateljstvo postalo toliko snažno da su odlučili otpjevati posebnu pjesmu za 10. godišnjicu prijateljstva, a kako je to izgledalo pogledajte u videu.

Poznat po svojoj platinasto plavoj frizuri i kožnoj jakni, Billy Idol odlučio je pojaviti se u manjoj ulozi u filmu samo zbog svog sina. Willem Idol tada je bio veliki fan Adama Sandlera, stoga je Billy Idol došao do zaključka da, ako će već morati gledati film „Luda vjenčanja“, može onda u njemu i glumiti. Kratko pojavljivanje u filmu pozitivno se odrazilo i na njegovu karijeru – stekao je mnogo fanova koji su tada bili tinejdžeri, a koji su nastavili odlaziti na njegove koncerte i kada su odrasli.

Putovanje u osamdesete u filmu 'Luda vjenčanja' ne propustite u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju