Jedna od najpoznatijih filmskih pjesama svih vremena

Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd) i Egon Spengler (Harold Ramis) tri su istraživača na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Nakon isteka stipendije, dečki dobivaju otkaz te osnivaju tvrtku za istjerivanje duhova nazvanu Istjerivači duhova.

Prva im je mušterija čelistica Dana Barrett (Sigourney Weaver) koju je duh istjerao iz stana na 22. katu nebodera u četvrti Central Park West. Čini se da i Danin susjed Louis Tully (Rick Moranis) također ima problema s čudnim zbivanjima u zgradi.

Kako je otkriveno u intervju, hit pjesma 'Ghostbusters' nastala je u 4:30 sati ujutro. Nakon gotovo dva dana pokušaja stvaranja pjesme, Ray Parker Jr. je vidio reklamu za odvodnu kompaniju koja ga je podsjetila na prizor iz filma. Ta reklama pomogla mu je da osmisli popularan stih "Who you gonna call?"

Osobe koje pjevaju pjesmu su one koje je Ray Parker Jr. uspio pronaći dovoljno brzo - njegova mlada djevojka i njezini prijatelji. Pjesma 'Ghostbusters' je bila prva na ljestvici hitova puna 3 tjedna.

Citat iz filma 'Psi i mačke koji žive zajedno! Masovna histerija!' (Dogs and cats living together! Mass hysteria!) je proglašen 68. od 100 najvećih filmskih hitova, prema Premiere-u u 2007. godini.

 

Urnebesnu kultnu komediju 'Istjerivači duhova' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju