Anna Foster je 18-godišnjakinja koja želi američki san: život, slobodu i potragu za srećom.

Anna Foster (Mandy Moore) je 18-godišnjakinja koja želi američki san: život, slobodu i potragu za srećom. U najmanju ruku, želi živjeti slobodno poput bilo kojeg drugog tinejdžera. S obzirom na to da je kći jedinica predsjednika SAD-a, svaki detalj Annina života neprestano nadziru mediji, njezini zaštitnički nastrojeni roditelji i bataljun tajnih agenata.

Na diplomatskom posjetu Europi s roditeljima, Anna dobiva očevo dopuštenje da ide van sama, bez pratnje tajne službe. To postaje njezino prvo malo iskustvo slobode kojem se dugo nadala.
No, kada se zaštitnički nastrojen otac u zadnji tren predomisli, Anna odlučuje da je vrijeme da preuzme stvari u svoje ruke i pobjegne. U svojoj ludoj avanturi Anna upoznaje šarmantnog Britanca Bena Caldera (Matthew Goode) koji joj odluči pomoći u njezinu bijegu.

Kako je ta iznenadna europska avantura vodi sve dalje od života ispunjenog protokolima i sve bliže njezinu šarmantnu suputniku, Anna sve više strepi od dana kada će Benu morati reći tko je zapravo i zaputiti se kući.
Film je 2004. godine dobio četiri nominacije za nagradu Teen Choice Award.

Mandy Moore, kojoj je u ovom filmu pripala uloga predsjednikove kćeri, u stvarnosti je profesionalna pjevačica, a oduvijek je htjela biti novinarka. Svoju debitantsku pjesmu objavila je već 1999. godine, a 2000. godine na MTV-u je čak imala svoju emisiju.

Osim Mandy Moore, javnosti ja itekako poznat glumac koji je u ovom filmu utjelovio njezina oca, a radi se o legendarnom Marku Harmonu. Harmna publika pamti po ulozi agenta Gibbsa u legendarnoj seriji NAVY CIS koju možete pratiti svakog dana u večernjem terminu na Doma TV-u.

Harmon je, osim što je jedan od heroja u ulozi agenta Gibbsa, heroj i u stvarnom životu. On je spasio dva mladića koji su stradali u prometnoj nezgodi u blizini njegove kuće, a iz gorućeg ih je automobila izvukao ne razmišljajući o vlastitoj sigurnosti.

Romantičnu komediju 'Željna slobode' ne propustite pratiti u subotu u prijepodnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju