Poruka koja će zauvijek promijeniti njihove živote

Poruka u boci romantična je drama nastala prema istoimenom djelu Nicholasa Sparksa te je prva filmska realizacija nekog njegovog djela. Film je izašao 1999. godine.

Kevin Costner i Robin Wright provest će vas kroz zanimljivu ljubavnu pustolovinu. Što biste vi učinili da pronađete poruku u boci i biste li krenuli u potragu za njezinim pošiljateljem?

Mlada novinarka Theresa Osborne (Robin Wright ) slučajno pronalazi poruku u boci. Potpisana samo slovom 'G', poruka je puna ljubavi za preminulom suprugom. Theresa niti ne sluti kakve će događaje izazvati i pokrenuti.

Pismo nepoznatog muškarca izlazi u sutrašnjem izdanju novina, a reakcije čitatelja, između ostalog, donose i dvije nove poruke u boci. Potaknuta emotivnošću autora, Theresa kreće u potragu, koja je ubrzo dovodi do privlačnog restauratora brodova, Garreta Blakea (Kevin Costner).

Garret još tuguje za svojom suprugom, a Theresa, i sama nesretna zbog nedavnog sloma bračne veze, pronalazi u Garretu muškarca svog života. No prošlost još uvijek stoji između dvoje nesretnih ljubavnika.

Producenti su film u početku željeli snimati na otoku Tangier u Virginiji, ali su članovi gradskog vijeća zahtijevali da se uklone scene pijenja alkohola, psovanja i seksa. Warner Brothers je potom pokušao s lokacijom Martha's Vineyard u Massachusettsu, ali je Povjerenstvo za konzervaciju Chilmark odbacilo zahtjev za izgradnju privremene kuće na štulama od 3.000 četvornih metara koja bi se nalazila u dinama u blizini Chilmark Ponda.


 

Scena u kojoj Kevin Costner sudjeluje u tučnjavi nije bila zamišljena onako kako je to u konačnici ispalo. Naime, Costneru je počela krvariti usnica nakon što ga je Steve Mellor, koji ga je prema scenariju trebao odvući iz tučnjave, nezgodno uhvatio. Costner potom dotiče krv i gleda u ruku. Iako improvizirana, scena je naposljetku upotrijebljena u filmu.
 

Za sve ljubitelje dobre romantike film 'Poruka u boci' ove nedjelje na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju