Dennis Quaid i Zac Efron pokušavaju preživjeti u svijetu moderne poljoprivrede i sačuvati vlastitu obitelj.

U konkurentnome svijetu moderne poljoprivrede, ambiciozni Henry Whipple (Dennis Quaid) želi da mu njegov buntovni sin Dean (Zac Efron) pomogne proširiti obiteljsko poljoprivredno carstvo. Međutim, Dean želi postati profesionalni vozač automobilskih utrka. Kada otkriju da je obiteljski posao pod istragom, otac i sin gurnuti su u neočekivanu krizu koja prijeti razorom cijele obitelji i dovede njihov odnos na kušnju.

Jedan od najpoznatijih filmskih kritičara, Roger Ebert, dao je ovom filmu najvišu moguću ocjenu, 4/4. Ovaj je film ujedno bio i posljednji film kojemu je Ebert dao tu ocjenu.

Dennisu Quaidu pripala je jedna od glavnih uloga u ovom filmu. Quaid se osim glumom bavi i glazbom, a već godinama nastupa sa svojim bendom Dennis Quaid and the sharks u kojemu je pjevač. Dok nastupa s bendom, Quaid pjeva bos kako bi se osjećao ugodno kao da je u svojoj dnevnoj sobi.

Sredinom 1990-ih godina Quaidu se borio s opakom bolešću, a radilo se o anoreksiji od koje je obolio zbog uloge Doca Hollidaya u filmu „Wyatt Earp“ iz 1994. godine. Za ulogu je trebao izgubiti 20 kilograma, ali on glumac nije stao na 20. Svaki put kada bi se pogledao u ogledalo mislio bi da nije dovoljno mršav za Doca Hollidaya. S vremenom je potražio pomoć i potpuno se oporavio.

Jednog od glavnih likova utjelovio je popularni Zac Efron. Iako je njegov kolega Quaid već duže vremena bavi glazbom, Zac Efron odbio je priliku snimiti vlastiti album. To mu je predložio pjevač Simon Cowell, a Efron je odgovorio da mu je gluma glavni prioritet. Efron se proslavio ulogom tinejdžera Troya Boltona u hit filmu „High school musical“ u kojemu je pokazao i glumačke i pjevačke sposobnosti.

Iako je već kao mlad postigao zavidan uspjeh, Efron je rekao kako je njegov posao iz snova testiranje video igara ili profesionalno kartanje pokera.

Što je sve o sebi Zac Efron naučio od lika Deana Whipplea pogledajte u videu.

Inspirativnu dramu 'Pod svaku cijenu' ne propustite gledati u utorak na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju