Odbio ulogu zbog sumnje u uspjeh filma

Iako su mnogi sumnjali u uspjeh filma "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera", IMDb lista 250 najboljih filmova svrstava ga na 230. mjesto, dok Rotten Tomatoes ocjenjuje film s 79%.

Robert de Niro odbio je ulogu kapetana Jacka Sparrowa jer je mislio da film neće dobro proći kod gledatelja kao neki prošli piratski filmovi. Budući da se pokazalo da je u krivu, prihvatio je ulogu kapetana Shakespearea u filmu Zvjezdana prašina.

 

Glavna glumica Keira Knightley bila je sigurna da će izgubiti ulogu nakon nekoliko dana, zato je na snimanje uzela samo nekoliko komada odjeće. 

 

Film je bio nominiran u 5 kategorija na 76. dodjeli Oscara - Johnny Depp je pokupio nominaciju za ulogu Jacka Sparrowa, ali je nagrada odnio Sean Penn. Osim ove, dobio je nominaciju za najbolji zvuk, najbolju montažu zvuka, vizualne efekte i za najbolju šminku, no nije dobio Oscara ni u jednoj kategoriji.

Film 'Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera' ne propustite pogledati ovog petka u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju