Iako je publici najpoznatiji po ulozi Bladea iz Marvelovih stripova u istoimenoj trilogiji, Wesley Snipes je na početku karijere nerijetko istraživao različite smjerove umjetničkog izričaja.

Tako je u filmu 'Neobične prijateljice' (To Wong Foo, Thanks For Everything, Julie Newmar) iz 1995. s Patrickom Swayzeom igrao transvestite. Neodoljivi ljepotan i jedan od ponajboljih akcijskih glumaca u ulogama transvestita bili su nadasve zanimljiva kombinacija koju je publika obožavala. Film je i nagrađen s dva zlatna globusa.

Kasnije je Snipes potpuno posvetio onom žanru koji mu najbolje odgovara, to je akcija! Ovog velikana akcijskih filmova imate priliku vidjeti u filmu "Posljednji posao" u kojem glumi umirovljenog snajperista Jamesa Diala kojeg muči sjećanje na posljednji neuspjeli posao kada je propustio ubiti vođu svjetske terorističke organizacije zbog čega je napustio posao i povukao se u osamu Montane.

Međutim, kada se prošire glasine da britanska vlada tog istog terorista drži u zarobljeništvu, ponuda da ispravi učinjen propust namami Diala natrag iz mirovine. Međutim, on ne zna da će ga ubrzo lažno optužiti za ubojstvo i tako prisiliti na bijeg londonskim podzemljem s britanskom policijom za petama.

 

Film "Posljednji posao" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju