Robert Downey Jr. je u brojnim intervjuima rekao kako je mrzio raditi s producentima filma.

Savezni šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) u potrazi je za bjeguncem, osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo. Nakon pada aviona koji je prevozio zatvorenike u rijeku Ohio, Mark Sheridan (Wesley Snipes) iskorištava priliku te bježi. Bjegunac je zapravo bivši tajni agent koji sada postaje najtraženija pokretna meta u državi. Gerard kreće u lov za Sheridanom i obavezuje se da će tajanstvenog bjegunca privesti pravdi.

S Gerardom i FBI –em kojeg predvodi John Royce (Robert Downey Jr.) za petama bivši agent mora saznati i tko je pravi ubojica kako bi dokazao svoju nevinost prije nego ga specijalni tim čuvara zakona ne uhvati. Gerard polako saznaje istinu tko je čovjek kojeg lovi, ali i Sheridan je sve bliži pravom krivcu za ubojstvo zbog kojeg je bio zatvoren. Tommy Lee Jones i Wesley Snipes za ulogu u ovom filmu 1999.godine nominirani su za nagradu Blocbuster Entertainment.

Pred kraj produkcije, zaposlenici su morali danima čekati da se Robert Downey Jr. pojavi na setu. Glumac je jednostavno odbijao doći na posao i završiti snimanje jer nije bio zadovoljan produkcijom. Iz toga razloga, završetak snimanja filma se odgađao više puta, a Robert Downey Jr. se za navedeno nikada nije ispričao.

Akcijski film 'Čuvari zakona' ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju