Jake Gyllenhaal u ulozi slatkog bankara koji želi okrenuti novu stranicu u svom životu...

Film “Rušenje” redatelja Jean-Marc Valléea je drama u kojoj uspješni investicijski bankar, Davis Mitchel, prolazi kroz teško razdoblje nakon što je izgubio suprugu u tragičnoj prometnoj nesreći. Unatoč tomu što ga tast Phil tjera da se sabere, Davis se nastavlja raspadati. 

Glavnog glumca koji želi srušiti svoj stari život nakon smrti supruge utjelovljuje Jake Gyllenhaal. Za Jakevou ulogu u ovom filmu zaslužan je redatelj Jean- Marc koji je tražio glumca koji istovremeno može prenijeti tužnu, komičnu i šokantnu scenu, a da uz sve to bude atraktivan. Jakeova uloga u ovom filmu ima nešto veću pozadinu nego što se to zapravo čini. U jednom intervjuu glumac je istaknuo da je prije snimanja ovog filma aktivno istraživao o svom liku te da ga je pokušao intelektualno shvatiti. Također je izjavio da je tijekom glumačkih proba uspio dovesti lik Davisa Mitchela do savršenstva. 

Radnja filma postaje dramatična kad ono što započne kao pismo pritužbe tvrtki koja proizvodi prodajne automate pretvori se u seriju pisama koja otkrivaju iznenađujuća osobna priznanja. Davisova pisma privuku pozornost agentice službe za korisnike Karen Mareno te se, usred njezinih vlastitih emocionalnih i financijskih tereta, dvoje stranaca poveže na nevjerojatan način. Uz pomoć Karen i njezina sina Davis se počne osovljavati na noge, počevši s uništavanjem života koji je nekad poznavao. Film “Rušenje” dobio je nagradu publike za najbolji film SXSW-ovog festivala te dvije nominacije u kategoriji za najbolji nezavisni film.

Napetu dramu 'Rušenje' pogledajte u četvrtak na Novoj TV u večernjem terminu! Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju