"Odmah ti mogu reći da ideš u stres test"

Dominikov izbor japanske kuhinje pokazao je slabosti mnogih kandidata, pa će ih petero završiti u eliminacijama. 

Nakon što su kandidati izašli iz dućana, Stjepan im je priopćio da ih čeka mali preokret, a potom je Damir donio zdjelicu kolačića sreće u kojoj se nalazila sudbina vlasnika kolačića koje je Dominik morao podijeliti ostalim kandidatima. „Obožavam kolačiće sreće, samo da u njima piše nešto sretno“, rekla je Mateja.


Damir im je najavio da, iako se zovu kolačići sreće, sve su samo ne sretni. „Prstohvatom sreće, začini drugima ovaj dan“, pisat će u Dominikovom kolačiću. Kad su otvorili svoje kolačiće, Lara, Sarah, Gaia i Manuel dobili su uputu da se smiju koristiti samo malim nožem. Pet minuta manje dobili su Luka, Ivan, Asmira, Antonia i Petar.

Bez dvije namirnice ostali su Miroslav, Ana-Maria, Josip, Ivana i Mateja, a oduzeo ih im je Dominik. „Mislim da sam dobila najgori kolačić. Imala sam planove za mladi luk, ali Dominik ga je uzeo“, rekla je Ana-Maria. One koji su dobili pet minuta manje, Dominik je mogao poslati na galeriju u bilo kojem trenutkom, udarcem u gong, a to je učinio gotovo na samom početku.


Kad se kuhanje već dobro zahuktalo, Dominik je objasnio da je odlučio puno riskirati i da je poneke stvari u hodu promijenio prilikom kuhanja. Možda ga je upravo to koštalo imuniteta. „Fali mi svih nota koje čine Japan“, rekao je Damir nakon što je Melkior primijetio da se u Dominikovom jelu ne osjeti wasabi koji je bio zadana namirnica. Stjepan je istaknuo kako mu ovo jelo neće donijeti imunitet. Iako su dobili uputu da paze na izgled tanjura, Matejin tanjur nije bio ono što je zadatak tražio od njih. „Odmah ti mogu reći Mateja da ideš u stres test“.


Najbolji sushi po ocjeni žirija napravio je Ivan, što ga je jako usrećilo. „Neki su bili kardinalno loši. Takvi tanjuri nisu dopustivi u top 15“, komentirao je Stjepan prilikom odabira najlošijih tanjura. „Mislim da nisam zaslužio ići u stres test“, Miroslav je kazao nakon što je čuo da će se opet morati boriti za ostanak u MasterChef kuhinji. „Ljuta sam ne samo na sebe nego na cijeli svijet“, rekla je Lara koja je imala nerazmjeran omjer glavne namirnice i priloga, nauštrb glavne namirnice. „Mateja i ja smo rekorderi u stres testu. To ima i prednosti i mana“, istaknuo je Miroslav.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju