Izgleda da, osim kuhanja, Mateja krije još talenata!

Četiri različita kontinenta bila su inspiracija za top 15 kandidata MasterChefa u pripremi jela. Novi izazov gastro putovanja, ovoga puta najuspješnije je odradio Dominik.

„Uspio sam, pokazao sam žiriju da sam se iščupao iz prošlog ciklusa“, rekao je, a žiri je upravo njegov tanjur od tri prozvana proglasio najboljim.Zbog toga će u sljedećem zadatku Dominik imati određene pogodnosti, ali i odgovornosti.

„Rastem i kulinarski i osobno i zapravo mi je pala sjekira u med što sam ušao u MasterChef“, zaključio je ovaj mladi natjecatelj. Osim njega, žiri je ocijenio da su ovaj izazov veoma uspješno odradile i Mateja i Lara.

Svaki kandidat dobio je namirnice kojima su morali napraviti jelo inspirirano kuhinjama Azije, Australije, Južne Amerike ili Sjeverne Amerike. One koji su dobili Australiju, zbunila je namirnica vegemite.

No, Petar je znao o čemu se radi jer je koristi u kuhinji pa je objasnio da je to namaz od ostataka pivskog kvasca. Dodao je da Australci obožavaju ovaj okus i da ga mažu na kruh, ali da je njemu okus previše intenzivan pa ga u jelo stavlja malo. Izgleda kao rastopljena čokolada, ali tu svaka sličnost s čokoladom prestaje jer je vegemite jako slan.

U 60 minuta morali su osmisliti i pripremiti jelo. „Potrudit ću se da ne bude crnih pregača. Ako i bude borit ću se za ostanak“, rekla je Mateja koja je u zadnje dvije sekunde uspjela ubaciti posljednje namirnice na tanjur. Gaia je bila tužna što žiri nije probao njezino jelo. „Puna mi je kapa biti na sredini“, rekla je.

Kad je Dominik donio svoje jelo, Damir mu je kazao: „Tvoje druženje s Asmirom je napravilo jednu dobru stvar, a to je da si definitivno poboljšao okuse“. Ostali članovi žirija dodali su da su ovoga puta u njegovom jelu ukusi prevladali tehniku. „Drago mi je što nisam koristio sifon“, zaključio je Dominik.

Među najboljima je prozvana i Mateja koja je također dobila komplimente za okuse njezinog jela. „Sviđa mi se način na koji si razmišljala, stavila si dovoljno graha u smjesu s mesom da se poveže, prekrasno si začinila“, rekao joj je Stjepan.

No pobjeda je na kraju ipak otišla u Dominikove ruke, a koje će namirnice u idućem izazovu dobiti na izbor i koje će biti njegove pogodnosti, doznat ćemo u novoj epizodi.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju