Stjepan: „Previše je početničkih grešaka“

Miroslav je od deset, koliko je smio uzeti, tri namirnice potrošio na tri vrste luka s kojima ni sam nije znao što će, a kad je saznao da svoju košaricu mora zamijeniti s Petrovom, izgledalo je kao da mu je upala sjekira u med. No na kraju ipak nije tako ispalo jer je Miroslav toliko zabrljao i kuhanje s Petrovim brižno biranim namirnicama, da ćemo ga u sljedećoj epizodi gledati u stres testu. Naime, bakalar je kuhao na pari, ali nije ga dovoljno termički obradio, pa je žiriju donio sirovu ribu.

„Dominik je prikupio odlične namirnice, sad moram smisliti način kako da ih iskoristim. To je pravi test kreativnosti“, rekla je Mateja, ali primijetila je da je „Dominik uzeo želatine za pola sela“, a onda se nije mogla dosjetiti kako se želatina uklapa u portugalsku kuhinju. S obzirom na to da su im kolege čije su košarice uzeli bile blizu, kandidati su ih pitali što su namjeravali učiniti s namirnicama. „Na kraju sam zadovoljna sa zamjenom košarica. Sve je ispalo super i meni i Gaiji“, rekla je Sarah koja imala puno razloga za zadovoljstvo jer je odlično ispunila zadatak portugalske kuhinje te osvojila zlatnu karticu koja joj osigurava imunitet.

Kao autori najlošijih jela pozvani su Mateja, Miroslav, Kristina, Piero, Ivana i Dominik, za koje je žiri procijenio da imaju previše početničkih grešaka, a kao takvi moraju se dokazati na „popravnom“, odnosno u stres testu nakon kojeg će jedan od njih zauvijek odšetati iz MasterChef kuhinje.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju