Na čijoj ste vi strani?

Papreni izazov u gastroduelu izronio je vidljiva neslaganja između pojedinih kandidata u MasterChef kuhinji. Nakon što je u prošlom gastroduelu Kristina šikanirala Mateju, u novom srazu timova, slično je učinila Dominiku. No u tome nije bila sama jer je i Manuel koristio svaku priliku da pokaže Dominiku što misli o njemu.

Na samom početku gastroduela, žiri je odabrao vođe timova, pa je tako Dominik dobio plavu pregaču, a Petar crvenu. Uslijedio je odabir članova. Dominik je u svoj tim izabrao Luku za suchefa, Ivana, Laru, Asmiru, Josipa, Mateju i Antoniu, a Petar je okupio Gaiu za sucheficu, Sarah, Manuela, Ivanu, Ana-Mariu, Kristinu i Miroslava. „Bogami crveni danas ne gube“, rekao je Manuel, prerano se ponadavši da postoji nešto što je sigurno u kuhinji. No, uslijedilo je veliko iznenađenje, a za njega i golemi šok. Stjepan im je priopćio da će chefovi i suchefovi zamijeniti timove.

„Pritisak je toliko velik, ali bio bi i veći da Petar i Gaia nisu toliko dobro rasporedili tim“, komentirao je Dominik koji je dao sve od sebe da se prilagodi ovoj velikoj promjeni. Međutim, pojedini članovi crvenog tima dočekali su ga na nož.

Kristina je, iako je znala da je na desertu puno posla te nije ni znala kako će dio tog deserta odraditi, otpravila Dominika kazavši mu da ne treba pomoć. Stvar je pokušala spasiti Ivana, koja ju je nagovorila da ipak prihvati pomoć koja je bila i više nego dobrodošla. Tada mu je Kristina naređivačkim tonom pokušala objasniti tehniku kuhanja, nešto s čim je Dominik do sada pokazao da je njegova velika prednost u odnosu na druge.

Time je Krstina još jednom kao i u prošlom gastroduelu, gdje se na sličan način ponijela prema Mateji, narušila kvalitetu korištenja vremena za pripremu jela za koji je bila zadužena. Nije bila susretljiva ni prema Luki kad mu je trebalo objasniti ideju o kremi od kave koju je crveni tim htio raditi u sklopu deserta.

Ni Manuel svojim postupcima prema Dominiku nije pokazao kao da želi pobjedu svom timu, i time je otežavao pripremu jela. Na jednostavan Dominkov upit o profiterolima, Manuel mu je iziritirano odgovorio: „Možemo ih i sirove servirati što se mene tiče“, čime je otvoreno pokazao da je spreman sabotirati tim za koji kuha.

Kad je Dominik dao konstruktivan savjet da se profiterole stave u šoker kako bi se na vrijeme ohladili, Manuel nije prihvatio ni taj Dominikov prijedlog. Kad je Manuel pokušao staviti vrući pladanj s profiterolima u šoker, Domink mu je napomenuo da to nije dobra ideja. Manuel mu je, prihvativši savjet da premjesti profiterole na hladniju podlogu, uvrijeđeno dobacio: „Kao da me smatraš retardiranim“. Nije ni čudo da se s ovakvim tretmanom pojedinih članova u timu Dominik, kako je rekla Ivana u ocijeni njegovog rada – pogubio.

Na čijoj ste strani u ovoj situaciji?

glasova:

Unutar plavog tima neraspoložena je bila Gaia, suchefica crvenog tima koja je zajedno sa chefom prebačena u plavi tim. „Gaia je malo potonula, ali bit će bolje“, rekao je Petar koji se jako dobro snašao u zamjeni timova.

„Bez Petra i Gaie, sve je bilo na Sarah za serviranje jer je ona znala kako su oni to smislili. Ja sam kriv jer sam neke stvari odradio u krivom trenutku“, kazao je Dominik ne skrivajući svoju odgovornost za postupke u timu. Također, zapeo je s prezentacijom jela kad je stao s tanjurima pred žiri.

„Petar profesionalno prezentira jela i moram puno od njega učiti što se tiče prezentacije“, kazao je Dominik svjestan svoje mane. „Puno lakše bi mi bilo voditi svoj tim i po onome što smo dogovorili“, zaključio je.

Tijekom analize kuhanja, kandidati su otvoreno progovorili o lošoj komunikaciji u timu. „Poslala sam Dominika na desert, jer su se Kristina i Miroslav pogubili čim su Gaia i Petar otišli“, rekla je Ivana, a Kristina je izjavila da nije čula što joj je Dominik govorio, slično kao i u proteklom gastroduelu s Matejom.

„Mislim da nije u redu da me se optužuje, jer sam obavila i više nego sam imala u zadatku“, rekla je Kristina. Ana-Maria je priznala da kao tim, Dominiku i Luki nisu komunicirali što su dogovorili raditi i da su u tome pogriješili.

 

Žiri se složio da nisu funkcionirali kao tim, a tko će na kraju snositi odgovornost za gubitak u gastroduelu, doznat ćemo tijekom nominacija u sljedećoj emisiji.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju