Osim dobitnika zlatnog gumba u večerašnjem smo Supertalentu mogli vidjeti pregršt novih i zanimljivih talenata.

Treći zlatni gumb šeste sezone Supertalenta je plesna skupina Modus, a direktno u finale poslala ih je Martina Tomčić koju je oduševila njihova show koreografija, kao i snažna poruka na samom kraju nastupa.


 

„Jedna širina i lepeza kojekakvih emocija koje vi prezentirate i onda uspijete prenijeti na nas je zadivljujuće i zastrašujuće u isto vrijeme.“ poručila im je Martina netom što je stisnula zlatni gumb.

Maja Šuput zaključila je da su 'gotov proizvod', a oduševljen je bio i Davor koji je komentirao: „Nije bilo dosadno, sviđalo mi se i još sam mrvicu pod dojmom što znači da je bilo prilično, ako ne i jako dobro.“

Jake emocije na žiri je uspio prenijeti i plesač Diego Siqueira, natjecatelj rodom iz Brazila koji se u Hrvatsku preselio kako bi pronašao sebe i živio svoje snove.

„Ovo je Brazil kojega sam ja doživjela! To je toliko strasti, emocija, seksa, radiš te face! Mene si izbacio iz cipela i bio si fantastičan!“ ponesena je bila Maja, a Martina mu je poručila kako ulazi u kategoriju izvođača koje bi još gledala. „Osim što si vrhunski plesač, imaš sposobnost koju rijetki vrhunski plesači imaju, a to je da možeš dočarati spektar različitih emocija u plesu. Veselim se tvom idućem nastupu.“ zaključio je Davor.

Žiri je plesnim vještinama zadivio i plesni par Fusion, Valentina i Ivan. „Fino, precizno, dobri ste zajedno i toliko vas je divno gledati.“ poručio im je Janko, a Davor je komentirao: „Malo mi je bilo čudno, plesali ste zajedno, a niste puno bili zajedno, samo u nekim dijelovima ste se dotaknuli. Možda bih malo očekivao da ste u paru neke stvari napravili, ali vidi se da ste profesionalci.“

Sedmogodišnjeg Niku Žihera koji se predstavio mažoret plesom Martina je prozvala malenim Billy Elliotom. „Ponekad je dovoljno samo došetati na pozornicu i da sa snagom svog bića možeš već pojest pozornicu i dobiti pozornost. A onda kad uz sve to pokažeš ovakvu tehničku vještinu, onda nemam drugo nego da te prozovem malim Billy Elliotom.“ poručila mu je.

Ostatak žirija čestitao mu je na hrabrosti i pohvalio njegov nastup. „Zaista si bio presladak i genijalno mi je što si se ti odlučio za nešto što inače rade djevojčice.“ kazala je Maja.

Josip Požgaj nastupio je s pjesmom 'Say Something' Christine Aguilere, a žiri je istaknuo kako ih je najviše dojmila njegova skromnost i energija. „Meni se tvoj glas sviđa. Što se tiče pjevanja, ne mogu reći da me oduševilo, u jednom trenutku mi nisi bio dobar, onda sam u drugom trenutku čuo natruhe dobrote, onda si mi bio jako dobar na par sekundi i tako se to izmjenjivalo. Ima kod tebe potencijala, samo bi trebalo dosta još brušenja.“ komentirao je Davor.

Maja je priznala da je izazvao duboku emociju kod nje. „Ti si za mene savršen u tisuću i jednoj nesavršenosti koju si nam večeras prezentirao!“ poručila mu je Martina.

Neviđeni talent pokazao je trinaestogodišnji Siniša Matijević koji je žiri ostavio bez daha talentom crtanja i vožnje bicikla zatvorenih očiju.

“Imaš tu jednu smirenost i koncentraciju, taj unutarnji senzor. Naprosto impresivno.“ komentirao je Janko, a Martina mu je poručila: „Baš si jedno posebno stvorenje. Ovo sigurno nije nešto uobičajeno, ali ti si jedan nadasve poseban dječak i hvala ti što si nam došao u Supertalent.“

Klara Jurković predstavila se talentom pričanja unatrag, a žiri joj je dao četiri glasa 'da' te joj zadao zadatak da za idući put nastupi s pjesmom koju će otpjevati unatraške.

Dva 'da' i dva 'ne' od žirija dobila je Sara Saršon koja je svojim trbušnim plesom sa sabljama podijelila žiri. „Meni je žao što večeras sva pozornost sa trbušnog plesa, umjesto da bude usmjerena ka specifičnosti i težini pokreta, je otišla na ove tri mačete hoće li pasti ili ne. Mogu razumjeti da je to dio scenskog nastupa, ali ti si večeras pokazala, meni barem, najmanje trbušnog plesa, a najviše možda umjetnosti i kulture i podrijetla trbušnog plesa kao takvog. Baš šteta.“ komentirala je Martina.

S njom se složio i Janko, dok su Maja i Davor dijelili isto mišljenje. „Za mene si itekako pokazala trbušni ples. Meni je ovo bio super scenski nastup i onaj tko je želio vidjeti ples mogao je vidjeti ples, onaj tko je želio vidjeti sablju, mogao je vidjeti sablju.“ izjavio je Davor, a Maja joj je poručila: „Meni je bilo baš super zato što nije bilo samo trbušnog plesa. Sve si izvela kako treba.“

Žiriju se nije svidio ni nastup plesačice Edine Mišković koja je dobila četiri 'iksa'. „Ja sam pustila da traje neko vrijeme jer sam zaista očekivala da je ovih prvih nekoliko minuta neka šala. Ja vas moram pitati, je li ovo za ozbiljno bilo?“ priupitala ju je Maja dok je Martina poželjela ostati suzdržana.

Četiri glasa 'ne' dobila je Zorica Sekulić čija se izvedba pjesme 'Neka mi ne svane' Danijele Martinović nije svidjela žiriju. “Vidi se da ste vi simpatična osoba i čak vas nije bilo tako strašno slušati, ali ne znate pjevati. S aspekta pjevačice, ja vam ne mogu reći da je to bilo dobro i da bi se trebali baviti pjevanjem profesionalno, nego eto ovako malo za zabavu će biti u redu.“ komentirala je Maja.

Janka je najviše zasmetala 'ujednačena koreografija'. „Ne bih bio tako grub kao moje kolege, rekao bih da sve čovjek može i da treba slijediti svoje snove. Ako je pjevanje vaš san, onda ste odabrali jako brzi san, teško će ga biti uloviti.“ poručio joj je Davor.

Unatoč tome što je dobio četiri 'iksa' od žirija, treći po redu nastup na Supertalentu Muji Memiću ostat će u najljepšem sjećanju, jer je večerao sa svojom simpatijom Majom. „Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu da s mojom simpatijom pojedem ćevape.“ izjavio je Mujo.

Sve nastupe i najnovije informacije pratite na službenoj stranici Supertalenta.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju