Pripremite se za malo drugačiju romantičnu komediju.

Mavis Gary (Charlize Theron) spisateljica je knjiga za mlade koja se nakon rastave vraća u rodni grad. Tamo se želi prisjetiti starih vremena i pokušati osvojiti bivšeg dečka iz srednje škole koji je sada sretno oženjen i ima kćer.

Ipak, povratak kući mnogo je teži nego što je mislila te se Mavis na neobičan način zbliži s bivšim kolegom, koji također nije prebolio srednjoškolsko doba.

Glavna uloga u ovoj crnoj komediji pripala je glumici Charlize Theron koja je bila prvi i jedini izbor redatelja Jasona Reitmana. Reitman je Theron osobno zamolio da glumi u filmu na dodjeli nagrade Oscar 2009. godine.

Scenarij za film napisala je Diablo Cody, publici poznata po filmu "Juno" i seriji "Sva lica Tare" ("United States of Tara"). Svoj jedinstveni stil u izgradnji likova Cody je prenijela i na likove u filmu "Mlađa punoljetnica". Tako se u  filmu "Juno", likovi koji bi trebali biti tinejdžeri, ponašaju i govore kako tridesetogodišnjaci, dok se u ovom filmu tridesetogodišnjaci ponašaju kako tinejdžeri.

Sama scenaristica ovu crnu komediju opisala je kao netipičnu romantičnu komediju. "Postoji toliko mnogo komedija u kojima muškarac igra muško dijete i to je smiješno. Zato sam htjela da žena ima takvu ulogu kako bi pokazala koliko je to zlokobno. Također, žene bi uvijek trebale biti simpatične u filmovima, a muškarci uvijek dobivaju sočne dijelove. Htjela sam napraviti ženski lik koji ne bi publici prirastao srcu, ali koji bi također bio i zanimljiv", rekla je Cody u intervjuu za Guardian.

Tako film Mlađa punoljetnica ide protiv svih klišeja prikazanih u tipičnim romantičnom komedijama. Prikazuje kako povarat kući i sastanak sa ekipom iz škole nije uvijek iskupljujuće iskustvo.

Hoće li Mavis uspjeti pronaći ono što traži, pogledajte u utorak navečer u filmu "Mlađa punoljetnica".Više filmskih naslova potražite na Nova TV.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju