Možete li vjerovati?

Nakon što je agencija IMF raspuštena, Ethan (Tom Cruise) i njegov tim obračunavaju se s mrežom vještih specijalnih agenata poznatom kao "The Syndicate". Cruise se kao u ulozi Hunta prvi put pojavio 1996. i teško je zamisliti da bi ga bilo tko drugi mogao zamijeniti.

Saznajte kakve je sve ludosti izvodio na snimanju te ostale zanimljivosti o filmu "Nemoguća misija 5"!

SAM JE IZVODIO SVE OPASNE VRATOLOMIJE

Bez ikakvih specijalnih efekata sam je izveo upečatljivu scenu na avionu u kojoj je bio na impresivnoj visini od 1524 metra. S obzirom na to da je vjetar bio vrlo jak, Cruiseu je bilo teško snimiti scenu s otvorenim očima. Zbog toga su za njega napravljene posebne leće koje su mu pokrivale cijelu očnu jabučicu.

U osmom pokušaju uspješno su snimili ovu zahtjevnu scenu. Sam je izveo i sve vozačke vratolomije, i to na razini profesionalnog kaskadera. 

AUTOMOBILI

Svi dobri likovi u filmu voze BMW, a svi negativci Audi ili Mercedes. Zbog zahtjevnih akcijskih scena nekoliko BMW M3 nove generacije oštećeno je tijekom snimanja.

GLUMCI I REDATELJI

Tom Cruise i Ving Rhames jedini su glumci koji se pojavljuju u svih pet filmova ovog akcijskog serijala.

Benedict Cumberbatch bio je prvi izbor za ulogu negativca u ovom nastavku. Na kraju je tu ulogu ipak dobio engleski glumac Sean Harris.

Svaki nastavak filma imao je drugog redatelja. Brian De Palma bio je redatelj prvog filma, poslije njega došao je John Woo, zatim J.J. Abrams, Brad Bird, a redatelj petog nastavka bio je Christopher McQuarrie.

 

Film "Nemoguća misija 5", pravu poslasticu za ljubitelje akcije, ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju