Ljubav koja prkosi dužnosti prema vlastitom narodu

'Novi svijet' epska je avantura o susretu europskih i indijanskih kultura tijekom osnivanja Jamestowna 1607. godine. U dramatičnom i povijesti bogatom kraju u kojem je obitavala velika indijanska civilizacija, ambiciozni avanturist i vojnik Smith (Collin Farrell) zaljubljuje se u Indijanku Pocahontas (Q'orianka Kilcher). Međutim oni se ubrzo nađu rastrganu između dužnost prema svojim narodima i osjećaja koje je nemoguće ignorirati.

U Americi žive domoroci, a dolaskom tri engleska broda moglo bi doći do sukoba. Na jednom od brodova je upravo John Smith, koji zbog protivljenja nadređenima treba biti pogubljen. Ipak kapetan Christopher Newport (Christopher Plummer) pušta ga na slobodnu s obzirom da mu sada treba više ljudi. Ubrzo došljaci shvate kako su plemena dobro organizirana te da ih predvodi moćni poglavica Powhatan (August Schellenberg). Smithu za oko zapne kćerka poglavice pod imenom Pocahontas.

Nadahnut legendom o Johnu Smithu i Pocahontas, priznati filmaš Terrence Malick pretvorio je klasičnu priču u film o ljubavi, gubitku i otkriću u službi slave. Njemu je bilo uistinu stalo da film bude autentičan pa je tako glumce tjerao da i tijekom pauze ne izlaze iz svog lika. Christian Bale je tako tijekom pauza pušio lulu dok je glumica Q'orianka Kilcher pjesala domorodačke plesove. Od cijele je glumačke ekipe također zahtijevao da izgube kilograme, nakon čega ih je poslao u kamp u kojem su učili kako koristiti oružje i živjeti poput pravih doseljenika.

Ekipa koja je glumila američke domoroce morala je naučiti i Algonquin jezik koji danas govori svega 3 000 ljudi na svijetu. Mnogi od njih su bili angažirani od strane producenata kako bi glumce naučili jezik.

Mnogo je dijaloga iz filma namontirano u post-produkciji. Glavni je razlog tome redatelj Terrence Malick čiji se glas uvijek čuo u pozadini.

U vrijeme početka snimanja filma 'Novi svijet' glavna glumica Q'orianka Kilcher je imala 14 godina, a po završetku napunila je 15. Prava je Pocahontas imala između 10 i 13 godina u trenutku kada je upoznala vojnika Johna Smitha. Zanimljivo je kako glumica tada nije znala tko su Colin Farrell i Christian Bale.

Irene Bedard koja u filmu glumi Pocahontasinu majku i Christian Bale koji ima ulogu Johna Rolfea posudili su svoje glasove u animiranom filmu 'Pocahontas' iz 1995. godine. Bale je posudio glas Thomasu, a Bedard Pocahontas. S obzirom na to da je redatelj bio veliki fan Disneyjevog filma, odlučio ih je angažirati i u svome filmu.

Film 'Novi svijet' ne propustite ove subote na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju