U finalnom tjednu kuhaju Igor, Hrvoje, Lana i David!

Leon Lučev napustio je Celebrity MasterChef. Za eliminacijski test Lana, Leon, Hrvoje i David trebali su napraviti specifičan kolač, Lava cake, koji je izvana tvrd, a unutra ima mekanu smjesu. Leonu se nažalost kolač nije uspio dovoljno stvrdnuti pa ga je prilikom prezentacije doslovno izlio na tanjur iz kalupa. Drugi najgori Lava cake bio je onaj od Baby Dooksa, jer se prepekao i nije imao meku smjesu čokolade iznutra. „On je napravio cake, ja sam napravio lavu. Da nas je zajedno spojiti imali bi lava cake!“, simpatično je zaključio Leon.


Glumac se zahvalio žiriju u svom stilu: „Kaže se da dobar pedagog nije onaj tko zna, nego onaj koji zna prenijeti. Hvala vam, jer ste mi u zadnjih par epizoda probudili strast u kuhanju!“ Dooksu je bilo žao što je 'bradato stvorenje sumnjivog prezimena' otišlo iz Celebrity MasterChef kuhinje. Osim Davida i Leona, treći najlošijI Lava cake je bio Laninn, no nju je njezina prednost da može kolač servirati dva puta ipak dovela do polufinala. Kandidati su prije pripreme Lava cakea imali i Test osjetila koji se sastojao u degustiranju makrona i pogađanju sastojaka. Makrone je napravila vrhunska slastičarka Petra Jelinić koja je ujedno i Lanin uzor. U tijesnoj borbi s Davidom, Lana je pobijedila u Testu osjetila, a David ju je zato prozvao štrebericom. Upravo je ta pobjeda Lani donijela prednost u Stres testu.


Hrvojev Lava cake je proglašen najboljim te se je on prvi priključio Igoru u polufinalu, koji je bio pošteđen Stres testa pobjedom u prethodnom izazovu.


Osim stresnog kuhanja, kandidati su naučili i poneke zanimljive stvari o slasticama. Radovan je objasnio da su makaroni ustvari makroni te da je to francuska slastica na bazi bjelanjaka. Prvi makroni su se radili u Veneciju u 8. stoljeću i to u samostanima. Postali su poznati kao francuska slastica tek kad je Katarina Medici zbog svoje udaje za francuskog kralja sa sobom na dvor povela i slastičare. Zanimljivo je da su ovi kolačići jako popularni u Južnoj Koreji i Japanu.


Radovan je upoznao Celebrity MasterChefe i s Lava cakeom. To je čokoladni kolač kojem su glavni sastojci maslac, jaje i čokolada. Nalazi se na svim jelovnicima svijeta, a iako ga chef Jean-Georges Vongerichten iz New Yorka svojata kao svoj kolač, Lava cake je nastao sasvim slučajno, jer je dotični chef čokoladnu tortu prerano izvadio iz pećnice.


Slatki tjedan je završio, Leon je napustio Celebrity MasterChef, a što Igora, Lanu, Hrvoja i Baby Dooksa čeka u završnom tjednu ne propustite u novoj epizodi na Novoj TV!

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju