Svojim izgledom, naglaskom i šarmom mamio je uzdahe žena diljem svijeta.

Ljubavni život najvećeg španjoloskog zavodnika prepun je zanimljivosti i afera. Još je bio u braku s Anom Lezi kada je započeo vezu s glumicom Melanie Griffith. Kasnije je s njom imao jedan od najskupljih razvoda, težak više od 50 milijuna dolara.

Glumačku karijeru Banderas je započeo u kazalištu gdje ga je prvi put primjetio španjolski redatelj Pedro Almodovar. Tako je počela njihova dugogodišnja suradnja koje je obilježila Banderasovu karijeru. Filmski debi Banderas je imao 1982. godine u filmu 'Labirint strasti'. Filmom 'Zorro' probio se na glumačkoj sceni.


Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) je kao maskirani mačevalac Zorro poveo Meksikance protiv španjolske tiranije pod vodstvom nemilosrdnog Montera (Stuart Wilson).

No nakon što ga otkriju i uđu u njegovu kuću, ubiju njegovu ženu, njega zatvore te mu otmu kćer Elenu. Dvadeset godina poslije, Don Diego de la Vega saznaje da se Montero vratio u Kaliforniju i da je njegova kći Elena (Catherine Zeta-Jones) odrasla misleći kako je Montereva kći.

Užasnut tom idejom Don Diego bježi iz zatvora. Odmah nakon bijega Don Diego susreće Alejandra (Antonio Banderas), sirotana koji mu je pomogao kao dječak te ga odluči obučiti za novog maskiranog ratnika Zorra. Dvojac kreće u osvetničku avanturu.

Film je nominiran za Oscara 1999. godine u kategoriji specijalni efekti i najbolji zvuk. Catherine Zeta Jones nominirana je za nagradu Saturn, Blocbuster Entertainment. Antonio Banderas nominiran je za Zlatni globus i MTV Movie, 1999. godine.


Više filmskih naslova koji vas očekuju ovaj tjedan potražite na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju