Žiri diskvalificirao Igora i Vladu!

Poseban razlog za slavlje ima Lana, koja se u izazovu Kutija iznenađenja svojim burekom izborila za prvu pobjedu u showu. „Konačno! Bit će svi ponosni!“ uzbuđeno će Lana koja se često puta znala naći među par najboljih. Iako se u to nije ni sumnjalo, Ivanu je također žiri prozvao pred sebe i čestitao joj na sjajnom bureku. „Nakon 564 pitanja počela je malo frka, bojala sam se da neću svoje završiti koliko se bavim njihovim, ali postoji jedna doza zadovoljstva koja je veća od zadovoljstva kada imaš najbolje jelo“, rekla je Ivana kod koje je svaki od natjecatelja došao po neki mudri savjet te dodala: „Meni je bolja moja zeljanica nego Lanina krumpiruša!

Jako sam iznenađen kvalitetom izrade tijesta koje čak i za profesionalce kuhare je teško napraviti, a vi ste uspjeli. Imali smo razne vrste, i burek meets ćevap, anaconda style!“ komentirao je izazov počasni gost žirija, vrhunski chef Deniz Zembo, koji je natjecatelje počastio s domaćim burekom te im otkrio neke od tajni za pripremu vrhunskih bureka.


Ovoga puta kuhanje je bilo podijeljeno u dvije faze, a nakon prve koja je trajala 45 minuta morali su već imati bureke u pećnici. No, to su prekršili Igor i Vlado stavivši svoje bureke naknado te su time bili diskvalificirani i žiri nije probao njihove bureke osim chefa Zembe. „Iznenađujuće ukusno, ja bi rekao: Burek susreće ćevap, takav je okus u ustima!“ komentirao je Zembo Igorov burek, dok je za Vladin kazao i usput mu otpjevao: „Moram reći da me ovaj burek oduševio izgledom u pećnici jer je izgledao zmijoliko kao anakonda style i mislim da neće biti: u srcu mi bol jer još sanjam tvoj lik. Jako dobro začinjen!“ Iako je stavila burek peći u isto vrijeme kad i Igor, Andrejin je ostao bijele boje, pa ga je netom prije kraja stavila u Igorovu pećnicu. „Na sreću je bio dovoljno sočan pa ti se to tijesto skuhalo, a li da se još morao peći, to da“, rekao joj je Andrej. Ana je Davidov burek nazvala 'pravim muškim', na što joj je on rekao „I za žene sa stavom“, a Zembo je komentirao: „Pun mesa, dobro razvučen sjedeći, ali jedva ću ga progutat koliko ima mesa!“ Hrvojeva prezentacija nije se svidjela Ani, ali okusi su mu bili ukusni. „Ovo je inovativan način pripreme bureka, jako kreativno, iako ja više volim tradicionalan način pripreme bureka“, komentirao je Zembo Ricardov burek, a Leonu je kazao: “Ovo je pravi za ova recesijska vremena. Nije dovoljno dobro pečen. Ako je prvi dobar je, a ako nije, bit će bolji!“, a Ksenija je unatoč dobrim ukusima napravila predebelo tijesto.

Celebrity MasterChef gledajte nedjeljom u 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju