Izvrstan kolač za praznički utorak!

Prošli je tjedan Sanja Doležal u rubrici 'Kuhanje je IN' pripremala kolač "Zbrda zdola". Pogledajte u videu kako joj je uspjelo!

Jabuke najprije karamelizirati - kada ih obloži rastopljeni šećer dodati margarin za kreme. Kada se on otopi, ugasiti vatru i dok se jabuke ohlade, pripremiti tijesto.

Ostatak margarina naribati na ribežan te postepeno dodavati šećer i ostale sastojake. Namastiti i pobrašniti kalup, na dno staviti jabuke pa na njih pripremljeno tijesto.

Peći 45-50 min na 175 stupnjeva. Prije posluživanja kolač ćete preokrenuti naopako - zbrda zdola! A za dodatni užitak pri serviranju dodajte kuglicu sladoleda od vanilije. Dobar tek!

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju