Riješite kviz i provjerite koliko zapravo znate o glazbenoj ikoni današnjice!

Porijeklom talijanka, Stefani Joanne Angelina Germanotta, danas poznatija i kao Lady Gaga, pjevačica je za koju mnogi kažu da je i nova "kraljica popa". Na sceni se pojavila s hitom velikog uspjeha, "Just Dance", još 2008. Od tada pa sve do danas pjevačica nije prestala oduševljavati mnoge generacije, a slušana je gotovo u cijelom svijetu.

 

Poker Face, Judas, Bad Romance, Born This Way, Telephone, Paparazzi i Million Reasons samo su neki od brojnih hitova ove svestrane kantautorice koju smo u zadnjem desetljeću mogli vidjeti u različitim, zanimljivim stilovima. Isprobala je sve kombinacije - nekad bi joj telefon zamjenio šešir, jedina je obukla "haljinu od mesa", a danas je gledamo u puno staloženijem i mirnijem izdanju gdje njezin impresivan glas zamjenjuje svu ekscentričnost koju je godinama pokazivala.

Iako je mnogi slušaju te prate njezin rad, Lady Gaga krije toliko zanimljivosti koje mogu iznenaditi i njezine najveće obožavatelje. A koliko dobro vi poznajete glazbenu ikonu današnjice, provjerite u kvizu:

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Ova 36-godišnja pjevačica, prije četiri se godine okušala i u hollywoodskim vodama, kada je u filmu "Zvijezda je rođena" utjelovila Ally, također karizmatičnu i posebnu pjevačicu kojoj je srce ukrao Jackson Maine, a njega je utjelovio vrhunski glumac i redatelj Bradley Cooper.

Budući da primarno nije glumica, mnogima je nevjerojatno bilo i to kako je Lady Gaga odglumila svoju ljubav prema Bradleyju Cooperu u ovoj romantičnoj drami. Zbog toga i ne čudi što se može pohvaliti nominacijom za Oscara za najbolju glavnu glumicu. Iako ga nije osvojila, pohvaliti se može s Oscarom za najbolju pjesmu "Shallow" koju je u filmu otpjevala s Bradleyjem Cooperom. 

A kako će to Lady Gaga kao Ally u potrazi za slavom pronaći ljubav, ne propustite pogledati već ove nedjelje u večernjem terminu u filmu "Zvijezda je rođena" na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju