Saznajte o čemu se radi!

Malcolm (Martin Lawrence) iskusni je agent FBI-a čiji se uspjeh temelji na velikom talentu za prerušavanje. Zajedno s partnerom Johnom (Paul Giamatti) dobije zadatak uhvatiti opakog pljačkaša banaka i odbjeglog zatvorenika Lestera (T.D. Howard). Ključ za njegovo hvatanje leži u bivšoj djevojci Sherry (Nia Long).

Ona sa sinom Trentom (Jascha Washington) bježi u mali gradić u Georgiji k svojoj baki, tj. Velikoj Mami (Ella Mitchell) koju dugo nije vidjela ni čula. Međutim, Velika Mama prije toga odlazi na godišnji odmor što ugrožava plan dvojice agenata. Zato se Malcolm odlučuje prerušiti u Veliku Mamu, pri čemu ga neće obeshrabriti ni činjenica da ona ima više od 150 kilograma, te uspješno počinje provoditi svoj plan.

U ovoj se komediji isprepliću mnoge zanimljive i komične scene, ali i iza kamere kriju se razne zanimljivosti:

  1. Nia Long trebala se pridružiti glumačkoj postavi filma "Charliejevi anđeli" (Charlie's Angels, 2000.). Međutim, nagovorili su je na prihvaćanje uloge Sherry buketom ruža i porukom: "Dođi k nama gdje ćeš biti jedini anđeo."
  2. Martin Lawrence pao je u trodnevnu komu nakon trčanja u toplom kostimu tijekom snimanja ljeti. Zbog toga su za scene koje zahtijevaju fizičku aktivnost u kostim ugrađene rashladne cijevi.
  3. Scenarist filma Darryl Quarles odlučio se za nadimak "Velika mama" jer su tako djeca iz susjedstva nazivala njegovu mamu.
  4. Iako je radnja smještena u Georgiji, cijeli je film zapravo sniman u Kaliforniji.
  5. Ella Mitchell slavna je broadwayska glumica prepoznata i zbog talenta za pjevanje. Tako je njezin glas korišten u završnoj sceni u pjesmi Oh, Happy Day.

 

Film "Kuća debele mame" ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju