Uloga Supermana povjerena je mladom Henryu Cavillu

Superman ponovno odijeva svoj plašt i kreće u nove pohode u borbi protiv zla! Dok im se približava sigurno uništenje planeta Kriptona, Jor-El (Russel Crowe) i njegova supruga očajnički žele spasiti svoju rasu, pa na Zemlju šalju vlastitoga sina.

Svemirska letjelica kojom dijete stiže na Zemlju završi na farmi u vlasništvu Jonathana (Kevin Costner) i Marthe (Diane Lane) Kent, koji dječaku daju ime Clark i odgoje ga kao vlastitoga sina. Iako odrasli Clark (Henry Cavill) živi na rubu društva upravo zahvaljujući svojim nevjerojatnim, nadljudskim sposobnostima, shvati da mora postati junakom kako bi od strašne prijetnje spasio one do kojih mu je najviše stalo.

Henry Cavill je za ulogu Clarka odbio uzimati steroide kako bi dobio na mišićnoj masi. Također je zahtijevao i da se njegovo tijelo digitalno ne obrađuje, posebno u scenama u kojima ne nosi majicu. Kako je objasnio, smatrao je da nije u redu da se koristi trikovima, a i želio je svoje tijelo gurnuti preko granica kako bi izgradio fizički izgled dostojan lika kojeg utjelovljuje. Do takvog izgleda bilo je izuzetno teško doći, a Cavill se podvrgnuo strogom režimu u kojem mu je unos kalorija smanjen s 5000 na skoro 1500 kalorija. Za njegovo je tijelo to bio veliki šok, ali glumac je ostao ustrajan u svojoj namjeri.

Glumac je izjavio kako je osjetio da se sav trud isplatio nakon što su filmski kritičari, ali i publika, pohvalili njegov fizički prikaz Supermana te ga odabrali kao primjer kako bi Superman zaista trebao izgledati. Nakon što snimanja scena u kojima se vidi njegovo golo tijelo, redatelj Zack Synder je Cavillu dao kutiju sladoleda i pizzu kako bi ga nagradio za herojski trud i posvećenost snimanju.

Kako bi se ovaj film razlikovao od ranije snimljenih filmova o Supermanu, originalna tematska pjesma za Supermana koju je napisao John Williams, u ovom je filmu ispuštena. Zbog toga je ovo prvi film braće Warner koji nije koristio Williamsovu partituru napisanu posebno za Supermana. Glazba koja se može čuti u traileru za film zapravo je soundtrack iz filma „Gospodar prstenova: Prstenova družina“ skladatelja Howarda Shorea.

Kada Clark prvi put uči letjeti, najprije može napraviti samo nekoliko gigantskih skokova. U prvom stripu o Supermanu iz 1938. godine, Superman nije mogao letjeti, već skakati poput ultra snažnog klokana. Za vrijeme snimanja prvih crtića i filmova o Supermanu, kreatori su smatrali da Superman koji skakuće izgleda smiješno i nedostojanstveno. Stoga su, kako bi izgledao dostojanstvenije, odlučili da će Superman letjeti.

Fantastičnu priču o "Supermanu: čovjeku od čelika" ne propustite gledati u subotu navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju