Mjesta u finalu Supertalenta su popunjena. Osim dvoje finalista iz posljednje polufinalne emisije dočkalo nas je veliko iznenađenje!

Iz posljednje polufinalne emisije u finale su se lansirali Siniša Matijević, koji je osvojio najveći broj gledatelja te Marin Čačija za kojega se odlučio žiri.

Nakon što smo dobili posljednje finaliste, žiri je dobio priliku iskoristiti jocker kartu te u finale lansirati još dvoje natjecatelja koji su u polufinalnim emisijama zauzeli drugo ili treće mjesto po broju glasova, no nisu prošli dalje.

Između Andreja Škedela, Nike Žihera, Đulijana Jašarevića, Cheerleading kluba Lana te RIS dance centra, žiri je tako odlučio da u finalu Supertalenta želi još gledati iluzionista Andreja Škedela i plesača Đulijana Jašarevića.

Trinaestogodišnji Siniša Matijević na audiciji je oduševio žiri svojim talentom crtanja zatvorenih očiju te vožnjom bicikla s povezom na očima, a sada je s povezom na očima uspio je nacrtati Nikolu Teslu.

„Ovo je slika koju ću ja s ponosom odnijeti doma, ako mi to ovaj mladi umjetnik dozvoli!“, izborila se Martina za sliku i dodala: „Ja sam bila baš ganuta. Ako će tebi Supertalent dati vjetar u leđa da ono što je supetalent širiš dalje, onda je moja pozicija zašto sjedim ovdje dobila još veće opravdanje!“

Maja je također istaknula kako Siniša ima nevjerojatan talent, a Janko je zaključio: „Ti si stvarno jedan poseban dečko, mislim da si još napredovao u crtanju. Ja želim da svi u tvom razredu i kraju budu svjesni koliko si poseban!

Plesač Marin Čačija u polufinalnoj epizodi dokazao je zašto mu je žiri poručio da ga čekaju svjetske pozornice, a polufinalnim nastupom podignuo je žiri i publiku na noge.

„Svi oni koji se bave robotikom, ja bi im pustio ovaj snimak i rekao kada uspiju napraviti robota s ovakvim sofisticiranim pokretima, to je to!“ komentirao je Davor, a Maja mu je poručila da bi se na njegovom mjestu prijavila na sve svjetske showove.„Ti se ne smiješ limitirati!“, dodala je.

Janko je rekao kako je u šoku i bez riječi, a Martina je kazala: „Jako je teško nekome tko gleda ples kao neku lijepu, vizualnu umjetnost moći ispričati toliko jednostavnim rječnikom priču. Posao plesača jest ponuditi uz sve evidentne plesačke elemente fokus kanaliziranih emocija i mislim da je to tvoja najveća odlika. Ja od danas imam novu plesačku fiksaciju,a to si ti!

Trećeplasirana plesna skupina RIS dance centar svojim nastupom otvorila je posljednju polufinalnu emisiju i zažarila studio. „Moram reći da se malo sramim i neugodno mi je jer sam se prvo pokušao prisjetiti vašeg nastupa, jer vi kao da niste bili ovdje. Naime, vi ste sada napravili pravi spektakl i show. Svi ste bili stvarno super'' poručio im je Davor.

Martina je kazala: „Moram potpisati svog kolegu Davora, ovo nije ista skupina koja je bila na audiciji. Ovakve nastupe mi želimo gledati u polufinalima.“ Janko je također za njih imao samo riječi hvale, a Maja je dodala: „Kad sam vidjela vaš nastup prva riječ koja mi je pala na pamet bila mi je - kako su cool! Vi se ne morate bojati, mislim da imate jedan od debljih prolazaka dalje!“

Paula Kopić zadivila je žiri svojom koreografijom u kojoj je pokazala vještine iz fitkida. „Odlična si, što da ti kažem? Znaš i sama da si odlična! Svaka ti čast“ poručio joj je Janko.

Davor je dodao: „Bila si simpatična, slatka i vjerujem da bi svatko poželio takav poklon pod bor!Martina je istaknula kako joj se najviše svidjelo to što se vidjelo da je tijekom cijelog nastupa uživala.

Akrobatska skupina Vertigo Variete i ovoga puta oduševila je žiri svojim vertikalnim plesom. Ovoga puta predstavili su se s koreografijom koja je progovarala o dobru i zlu što se jako svidjelo žiriju.

„Nastup vam je bio i koreografski i scenski nadogradnja na audiciju. Bilo je jako spektakularno vas gledati. Ovo ste krasno izvele!“, pohvalila ih je Maja,a s njom su se složili i Janko i Martina koja istaknula kako se od natjecatelja u polufinalu očekuje ovakva razina. „Vaš nastup mi se jako svidio, dio sa zlom me se malo više dojmio, ali dodao bih za kraj, dobro uvijek pobjeđuje zlo!“, zaključio je Davor.

Slovenska skupina Dunking Devils, Reneov i Igorov zlatni gumb, donijeli su u studio Supertalenta pregršt adrenalina. „Ovo nije bila istina! Klanjam se na ovom nastupu. Ovo nije bilo normalno koliko je dobro! Ja molim naše državljane Hrvatske da glasaju za našu braću Slovence! Ovo je bilo vrh, kraj svemira!“, oduševljena je bila Maja.

Janko je kazao kako je zbog takvih ljudi poput njih prestao igrati košarku, a Davor je komentirao: „Mi smo prošle godine imali sličnu točku sa ovim svjetlucavim, ali jedno je plesati u mraku, a drugo raditi ovo!“

Renata Grunwald na audiciji je šokirala žiri svojim vokalom za kojega su zaključili kako je jako moćan, ali da ga ne uspijeva kontrolirati. U polufinalu nastupila je s pjesmom Marije Šerifović, 'Molitva'.

„Za mene si ti kao vulkan, a vulkan je jako teško dozirati, ili se dogodi erupcija ili se ne dogodi, to je teško kontrolirati!, komentirao je Davor, a Maja je kazala: „Meni se očigledno nešto u tvom vokalu ne sviđa. Opet smo imali taj agresivni ton u refrenu, ti si bila ljuta na mikrofon! Nisam shvatila ni kostim, ni ovo na očima, danas mi je bio potpuni fail!

Glazbeniku Janu Samardžiji Martina je na audiciji poručila da je jedan od onih izvođača koji će liječiti ljude, a i ovoga puta dobio je pohvale žirija. Nastupio je s pjesmom 'Prozor prema zalazu' Đanija Maršana.

„Ti si osoba koja u tišini može biti glasna i s nečinjenjem možeš učiniti puno. Tvoj način izvođenja pjesme je sigurno za jedan dio naše publike lijek, hrana.. Meni si bio super!“, poručio mu je Davor, a Martina je dodala: „Jan zna doživjeti glazbu i tekst kao jedna stara duša, a onog trenutka kada spustiš gitaru i pokažeš taj osmijeh, ti si dječak od 17 godina. Sama estetika tvog pjevanja, nije nužno nešto što bi bio moj prvi izbor, ali estetika interpretacije bi bio apsolutno moj prvi izbor.“

Pjevačica Nensi Mitrović nastupila je s pjesmom 'Dani i godine' Nine Badrić. „Jako mi je drago da si izabrala ovu Nininu pjesmu. Jako mi se sve svidjelo!“ komentirala je Martina.

Davor je dodao: „Ja bih tvoj glas opisao kao sladak i ja bih ga slušao!“ Maja je kazala kako izgleda kao samouvjerena pjevačica i da je sve bilo tip top, a Janko je zaključio: „Rekao sam ti da si nebrušeni dijamant, a vidim sestro, brusilo se! Imaš tu neku kontrolu i mirnoću, lijepo te slušati!“

Plesni par Valentina i Ivan predstavili su se zanimljivom koreografijom. „Jako mi se svidjela koreografija, scenografija. Jako sam zadovoljan!“ komentirao je Davor, a Martina je nastup okarakterizirala kao 'sladak' i dodala kako je jako nezgodno nastupati nakon Marina Čačije. „Sve u svemu, bi li vas ponovno gledala? Ma bi, slatki ste!“ zaključila je.

Janko je također pohvalio njihov nastup, a Maju je najviše zanimalo jesu li ljubavni par ili ne. „Ako ćete se ženiti, da se dogovorimo odmah za termin!“ našalila se Maja i dodala: „Bili ste super, zabavni i odite se voljeti dalje!“

Sve nastupe i najnovije informacije pratite na službenoj stranici Supertalenta.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju