Pierce Brosnan u ulozi negativca

Pierce Brosnan, jedan od najboljih filmskih špijuna svih vremena, ponovno je u akciji! Kao bivši CIA operativac morat će se aktivirati, no u pitanju će ovoga puta biti zadatak sasvim osobne prirode. Suparnik će mu biti bivši učenik, a u cijelu priču uplest će se visoko rangirani dužnosnici njegove agencije te sudionici ruskih predsjedničkih izbora...

Film je snimljen prema sedmoj po redu noveli Billa Grangera, "Nema špijuna" (There Are No Spies, 1986.), iz serijala "Studeni čovjek" (The November Man). Dovršavanje scenarija potrajalo je gotovo pet godina, a nakon toga trebalo je pronaći redatelja koji će ga na najbolji mogući način uprizoriti. Upravo je Pierce Brosnan za tu ulogu predložio Rogera Donaldsona, što je Donaldson objeručke prihvatio, s obzirom na to da je već ranije ugodno surađivao s Brosnanom. Iako se u noveli radnja odvija u Berlinu, zbog previsoke cijene snimanja na toj lokaciji, Donaldson se odlučio za – Beograd! Naposljetku, film je dovršen i prikazan čak 27 godina nakon što je objavljena istoimena novela!

Pierce Brosnan, Olga Kurylenko i Lazar Ristovski – fantastična trojka koja nam je ujedno poznata i iz James Bond filmske franšize. Brosnan je utjelovio Bonda u četiri nastavka (1995.–2002.), a Kurylenko i Ristovski pojavili su se svaki u po jednom nastavku. 

Zanimljivo je da su se spomenuti glumci našli zajedno u ovome filmu koji je tek jedan nastavak serijala snimljen prema novelama, baš poput James Bond filmova koji svoje ostvarenje na filmskome platnu duguju novelama Iana Fleminga.

Napetu akciju "Kodno ime: Studeni" ne propustite pogledati u srijedu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju