Film temeljen na istoimenoj seriji video igara

Kodeks ubojice je znanstveno-fantastični akcijski film iz 2016. godine, temeljen na istoimenoj seriji video igara. Režirao ga je Justin Kurzel, a film prati priču Calluma Lyncha, čovjeka koji otkriva da je potomak tajnog društva ubojica iz Španjolske u 15. stoljeću. Koristeći naprednu tehnologiju, on je u mogućnosti proživjeti sjećanja svog pretka, Aguilara de Nerhe, i pridružiti se borbi protiv modernog Templarskog društva.


Film započinje s Callum Lynchom (kojeg tumači Michael Fassbender) koji je osuđen na smrt zbog ubojstva. Međutim, umjesto da bude pogubljen, on se budi u visokotehnološkoj ustanovi koju vode Templari, koji traže moćni artefakt koji daje svome vlasniku sposobnost kontrole ljudske slobodne volje. Templari vjeruju da se artefakt skriva u sjećanjima Callumova pretka, Aguilara de Nerhe (kojeg također tumači Fassbender), koji je bio član bratstva ubojica tijekom Španjolske inkvizicije.
Kroz niz događaja, Callum je pričvršćen u stroj pod nazivom Animus, koji mu omogućuje proživljavanje sjećanja Aguilara kako bi pronašao lokaciju moćnog artefakta. Kako dublje uranja u sjećanja, Callum počinje otkrivati istinu o prošlosti svoje obitelji i svojem vlastitom mjestu u višestoljetnom ratu između ubojica i Templara.

Jedna od prednosti filma su akcijske scene. Kretanja ubojica u stilu parkoura dok se kreću kroz Sevillu u 15. stoljeću su uzbudljiva za gledanje, a borbe su stručno koreografirane. Film je bio sniman na zanimljivim lokacijama Malte, Ujedinjenog Kraljevstva i Španjolske. 

Uzbudljiv akcijski film "Kodeks ubojice" pogledajte u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju