Sandra Bullock i Keanu Reeves moraju otkriti tajnu svoje čudesne ljubavi u filmu 'Kuća na jezeru'.

Dr. Kate Foster (Sandra Bullock) 2006. godine odlazi u grad i ostavlja poruku za idućeg stanara u poštanskom sandučiću kuće. Moli ga da joj prosljeđuje poštu i kaže da su otisci šapa koje će primijetiti kod ulaznih vrata već bili ondje kad se ona doselila. No idući stanar vidjet će nešto potpuno drukčije kada dođe. Alex Wyler (Keanu Reeves), darovit, ali frustriran arhitekt koji radi na obližnjem gradilištu, nalazi kuću u lošem stanju: prljava je, puna prašine i zarasla u korov. Kuća ima posebno značenje za Alexa.

U neko sretnije doba izgradio ju je njegov otuđeni otac (Christopher Plummer), poznati arhitekt koji je dopustio da mu slava raste po cijenu obiteljskog života. Alex u kući osjeća mir i obvezuje se da će vratiti njezinu nekadašnju ljepotu. Ne obraća pozornost na Kateinu poruku sve dok nekoliko dana poslije prilikom ličenja starog mola ne vidi psa lutalicu koji će preko svježe boje otrčati do ulaza u kuću i ostaviti tragove šapa točno ondje gdje je Kate opisala.

Pas koji se pojavljuje u filmu zove se Jack, a ime mu je nadjenula Sandra Bullock. Za to se ime odlučila jer je Keanu Reeves u prvom filmu u kojem su zajedno glumili utjelovio lika koji se zvao Jack. Bullock je izjavila kako se osjećala primoranom dati mu to ime.

Iako već skoro 10 godina nisu zajedno glumili, Reeves je prije godinu dana izjavio kako nastoji pronaći projekt kojem će se moći posvetiti s prijateljicom Sandrom Bullock. Do danas su Reeves i Bullock bliski prijatelji, no prije nekoliko godina odlučili su svoje prijateljstvo podići na višu razinu i prepustiti se ljubavi. Par je potvrdio da su bili u vezi, no nikada nisu otkrili koliko je veza trajala niti kada je počela.

 

Filmski kritičari pohvalili su izvedbu ovog glumačkog para u filmu 'Kuća na jezeru' istaknuvši da su u ovom filmu ponovno oživjeli neopisivo snažnu kemiju zbog čega jedva čekaju njihovu iduću suradnju. Kritike su samo potvrdile da je Keanu Reeves pravi pogodak za ovu ulogu koja je umalo pripala Johnu Cusacku, ali ju je on odlučio odbiti jer mu se nije svidio scenarij.

Zanimljivu romantičnu komediju 'Kuća na jezeru' ne propustite gledati u srijedu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju