Ne propustite!

Film 'Juda i crni Mesija' biografski je film o Fredu Hamptonu - američkom aktivistu koji je najpoznatiji postao po svojem zalaganju za prava crnaca i drugog nebjelačkog stanovništva u Americi. Rijetko karizmatična osoba u novijoj američkoj povijesti, marksistički i socijalistički aktivist koji nije samo tražio bolje prihvaćanje crnaca u okviru postojećeg sustava, nego se zalagao za revolucionarnu promjenu sustava.

Film je koncipiran tako da cijelu priču o Hamptonu izlaže kroz infiltraciju doušnika, Williama O'Neala u Hamptonovu organizaciju. I to je vrlo zanimljiv koncept.

Oba glavna junaka u ovom filmu glume sjajni glumci koji su odradili sjajan posao. Judu, doušnika, odnosno O'Neala glumi Lakeith Stanfield, koji je iznimno uvjerljiv kao jedva punoljetan kradljivac automobila kojeg FBI uspije vrbovati tako što mu 'oprosti' sve kreativne načine na kojima je ljudima krao aute pred nosom.

Zanimljivo je u filmu i to da scenaristi i redatelj ne bježe od militantnog i okrugnog aspekta samih Crnih pantera, zbog koje je nastao i jedan od rijetkih trenutaka kada eksplicitno vidimo O'Nealov strah zbog doušničke uloge.

Film "Juda i crni mesija" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Novoj TV

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju