Priča o čovjeku koji će pristati na apsolutno sve što mu donese život u filmu 'Reci da'.

Kad mu stranac u autobusu kaže da ljudima počne odgovarati potvrdno i govoriti ´Da´, radijski producent Danny Wallace (Jim Carrey) situaciju shvati preozbiljno. Pristane na izazov da će u narednih godinu dana na sve upite odgovarati pozitivnim odgovorom. Potvrdno odgovori djeliteljima letaka, kreditnim bankama, nagradnim igrama, internet ponudama. Čak prisustvuje i sastanku grupe ljudi koja vjeruje da su izvanzemaljci sagradili piramide u Egiptu. Wallace pristane na svaki izlazak i pozivnicu, a potvrdni odgovori mu pomognu i u poslovnom životu. Možda je ova priča čudnija od fikcije, ali svaki šaljivi trenutak je istinit! Scenarij filma je rađen prema autobiografiji britanskog pisca Dannyja Wallacea, novinara koji je godinu dana na sve upite odgovarao s 'Da'. Film je 2009. godine osvojio nagradu MTV Movie te BMI Film i TV nagradu.

Komedija 'Reci da' svoj sadržaj temelji na autobiografskoj knjizi britanskog autora Dannyja Wallacea koji je proveo jednu godinu odgovarajući potvrdno na sva pitanja koja su mu postavljena.

Zanimljivu glumačku ekipu čine Jim Carrey, Zooey Deschanel i Bradley Cooper, a Zooey i Bradleyju ovo nije prvi film na kojem su radili zajedno jer su 2006. godine već surađivali na snimanju filma 'Kod kuće je najljepše'. Osim poznanstva sa Bradleyjem, Zooey i sa Jimom ima nešto zajedničko. Naime, Jim i Zooey su oboje rođeni 17. siječnja s razlikama u godinama rođenja – Jim je točno 18 godina stariji od Zooey.
Iako se ova kombinacija glumaca čini idealnom, možda će Vas začuditi informacija da Jim od samog početka nije zamišljen u glavnoj ulozi. Originalno je glavnog lika trebao utjeloviti Jack Black.



Gledajući film, svjedočimo mnogim akrobacijama koje izvodi najčešće upravo Jim. Glumac je samostalno izveo akrobacije snimajući scenu u kojoj glavni lik skače bungee-jump. No, postojale su i sitne nesuglasice između producenata i osiguračke kuće upravo zbog tog skoka. Jim je inzistirao da akrobaciju izvede samostalno, a osiguračka kuća nije htjela zajamčiti naknadu u slučaju da nešto pođe po zlu. Na kraju je postignut kompromis između dvije strane i odlučeno je da će Jim ipak samostalno izvesti skok, ali će to učiniti tek kada ostatak filma bude snimljen. Snimanje scene je dozvoljeno iz jednog pokušaja, a taj je pothvat pratilo osam kamera. Tako je scena u bungee-jumpinga zapravo snimljena na samom kraju snimanja, a Jim je prošao bez ikakvih ozljeda.

Baš kao glavni lik, i Jim Carrey je odgovorio potvrdno na mnoge izazove tijekom filma i pokazao zavidnu predanost filmu. Svirao je gitaru, naučio temelje korejskog jezika, vozio sportski motor i iskušao već spomenuti bungee-jumping. Zanimljivo je da je odbio plaću koju su mu unaprijed ponudili za film, a umjesto toga prihvatio 36.2% ukupnog filmskog profita.

Scenu legendarnog Jimovog skoka pogledajte u videu:

Film 'Reci da' ne propustite gledati u srijedu navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju