Teror klaunova

 

Kada počnu nestajati djeca iz gradića Derryja u Maineu, grupa mladih prijatelja suočiti će sa svojim najvećim strahovima kada privuku pažnju zlog klauna Pennywisea, čija povijest nasilja i ubojstava datira daleko u prošlost.

Kako je došlo do "terora klaunova"? Sve je promijenio genijalni Stephen King i njegova knjiga "It" (Ono). No, naravno, stvar je postala svjetski fenomen i mainstream kad je ekranizirana pa je davne 1990. cijeli svijet strepio od strašnog klauna - Pennywisea.

Mnogi kažu da se radi o najstrašnijem filmu svih vremena, a ako takav i nije, sigurno je u top deset najstrašnijih. Ukratko, radi se o sedam klinaca koji se bore sa zlim demonom, klaunom koji ubija djecu. Djeca nestaju, a potom su nađena mrtva. Radnja počinje 1960-ih, dok su još djeca, a potom se premiješta trideset godina kasnije, kada se pokušavaju riješiti klauna koji terorizira njihov rodni grad. 

 

Stravični klaun sa šiljastim zubima ostaje lajt motiv mnogih noćnih mora do danas. A čini se da mira neće imati ni nove generacije. Lik Pennywisea govori više od tisuću riječi, a dokaz tomu je i činjenica da u filmu on ima samo četiri minute dijaloga.  

Film 'Ono' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova pogledajte na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju