Zbog kvalifikacijskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, napeto je bilo u stožeru Vatrenih ovog tjedna.

I zato je izbornik Dalić izvukao as iz rukava. Pozvao je u pomoć iskusne i najslađe trenere na kugli zemljskoj, braću Nikolu i Marka Hančić. Zlatko Dalić sam se sjetio danog obećanja i zato je još jednom braći Hančić pripremio dan koji će pamtiti cijeli život.


 

Nogometna reprezentacija se okupljala prije utakmice s Azerbajdžanom, a oni su bili dio toga.
Dresovi, trenirke, kape i šalovi. Dres koji je dobio na dar od izbornika Dalića, Nikola još uvijek nije odjenuo. Čuvao ga je za posebnu priliku, a nema posebnije od utakmice s Azerbajdžanom.

Kakve će savjete prišapnuti Modriću, Rakitiću i izborniku Daliću, nisu htjeli otkriti. Marko je prvi put bio na Maksimiru, a Nikola je već bio na pomoćnom terenu, ali samo jednom, sa svojom nogometnom školom. Nikad nisu bili toliko blizu svojim nogometnim idolima.

Donijeli su vrećice s darovima iz Međimurja za Modrića, Rakitića i Dalića. Nije red pred njih praznih ruku. Marko je pravi fan Real Madrida, a Nikola Barcelone. No, čini se kako su ovdje prave zvijezde braća Hančić, barem među hrvatskim reprezentativcima i stručnim stožerom. Svi do jednog reprezentativna pozdravili su svoje pomoćne trenere.

Stvarnost je Marku i Nikoli postala ljepša od najljepšeg sna. A tek kad stupe na teren zajedno s viceprvacima svijeta... Naviknuli su oni biti na terenu po svakakvim uvjetima, ipak su to profesionalci. Jednako kako su se oni veselili reprezentativcima, tako su se i nogometne zvijezde veselile ovoj dvojici braće. ''Komentirali su o kojim dečkima se radi. Bilo im je drago. Pitali su hoće li doći kako su se oni dogovorili da budu s nama, da vide kako mi živimo u reprezentaciji'', otkrio je izbornik Zlatko Dalić.

Ipak reprezentacija igra malo bolje od njihove Sloge, ali samo malo. Dečki su pažljivo promatrali trening i zaključuju kako imamo dobre vratare. Sigurni smo u utakmicama s Azerbajdžanom i Mađarskom.

O ovome će pričati mjesecima, gledat će fotografije, ovu reportažu, a i one prošle. Ovih trenutaka braća Hančić sjećat će se zauvijek, a oni su već postali najomiljeniji treneri na svijetu.

Propuštenu epizodu emisije Provjereno pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju