Namučila se na svom putu do zvijezda

Penelope Cruz svoju je holivudsku slavu gradila dugi niz godina. Iako se u samim početcima susrela se s brojnim odbacivanjima nije odustajala te je svojom upornošću osigurala brojne uloge. Njene uloge nisu prošle nezapaženo stoga se Cruz može pohvaliti brojnim nagradama, a jedna od najznačajnijih je Oscar za najbolju sporednu glumicu 2008. godine čime je postala prva Španjolka dobitnica Oscara.

Film "Vraćam se", gdje je Penelope Cruz utjelovila jednu od glavnih glumica, donosi priču o ženi, koja živi sa svojom kćeri i nasilnim nezaposlenim mužem, te njenoj sestri kojima su oba roditelja davno poginula u požaru. Nakon smrti njihove tete na površinu izlaze neke neočekivane činjenice. Po selu se pričaju priče kako se njihova pokojna majka vratila s onoga svijeta kako bi pazila na tetu u njezinim posljednjim godinama, kad je bila bolesna.

“Vraćam se“ karakteriziraju dopadljivi ženski likovi koji kroz grotesku i elemente pop kulture donose precizan, ali pomalo mračan scenarij u kojem se redatelj poigrava sa španjolskim kulturnim nasljeđem. Film postavlja pred gledatelje pitanje koliko su mrtvi ostavili utjecaja na njihov život te mogu li se oni vratiti.


Kao brojni filmovi u kojima je glumila Cruz, "Vraćam se" je osvojio brojne nagrade na raznim svjetskim festivalima te nekoliko Goya i nagrada u Cannesu, a bio je čak i nominiran za Oscara za najbolji strani film.
 

Film "Vraćam se" ne propustite u petak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova koji vas očekuju ovaj tjedan potražite na novatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju