Cijeli svijet je čekao...

Film „33“ istinita je priča o nesreći 33 čileanskih rudara koji su bili zarobljeni pola milje pod zemljom 69 dana nakon urušavanja 121-godišnjeg rudnika zlata 2010. godine. Priča o otpornosti, osobnoj transformaciji i trijumfu ljudskog duha, film vodi do najtamnijih dubina Zemlje, otkrivajući psihu muškaraca zarobljenih u rudniku, prikazujući hrabrost rudara i njihovih obitelji koji su odbili predati se. Glavnog lika Maria Sepúlveda utjelovljuje Antonio Bandera, ova napeta drama prikazat će unutarnje borbe likova tijekom dvomjesečne zarobljenosti pod zemljom.

Film „33“ snimljen je po događaju iz 2010. godine kada su 33 čileanska rudara ostala zarobljena nakon urušavanja rudnika kod San Josea. Rudari su bili zarobljeni 69 dana, tokom tog vremena dobivali su sve potrebne suplemente i kisik koji su im pomogli da ostanu na životu. Njihov opstanak ovisio je o spasiteljima koji su danonoćno pokušavali smisliti način kako ih izvući iz rudnika.

Cijeli je svijet bodrio spašavanje rudara, nakon 70 „radnih dana“ svih 33 rudara je spašeno. Kada su izlazili iz rudnika morali su nositi sunčane naočale kako im sunce ne bi oštetilo vid. Naime, rudari su spašeni uz pomoć kapsule te su tako iz rudnika izašli neozlijeđeni. Kasnije su svi prevezeni u bolnicu, međutim nijedan od njih nije imao ozbiljne poteškoće. Cijeli je svijet napeto čekao spašavanje radnika koji su kasnije postali čileanski heroji.

Dramatični film „33“ ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju