Saznajte kakvu su ulogu imali Madonna i redatelj Pedro Almodovar u Banderasovom osvajanju Hollywooda.

Istaknuti redatelj Pedro Almodovar prvi je prepoznao njegov talent
Glumačku karijeru Banderas je započeo u kazalištu gdje ga je prvi put primjetio španjolski redatelj Pedro Almodovar. Tako je počela njihova dugogodišnja suradnja koje je obilježila Banderasovu karijeru. Filmski debi Banderas je imao 1982. godine u filmu 'Labirint strasti'.

Suradnja s poznatim redateljem nastavila se i u filmovima 'Matador' i 'Žene na rubu živčanog sloma'. Zahvaljujući uspjehu u tim filmovima Almodovar mu je dao glavnu ulogu u kontroverznom filmu 'Veži me' (1988.). Tom se ulogom probio na međunarodnu scenu i privukao je pažnju bitnih ljudi u showbiz industriji.

Prijateljstvo s Madonnom i karijera u Hollywoodu
Almodovar je upoznao Banderasa s Madonnom, koja tada bila na vrhuncu karijere. Iako u to vrijeme Banderas nije pričao engleski, uspio ju je impresionirati. Madonnin, svjetski uspješan, dokumentarac 'Truth or Dare' (1991.) predstavio je Banderasa široj publici. Već sljedeće godine, iako je još uvijek slabo znao engleski, počeo je glumiti u američkim filmovima.


Jedna od zapaženijih uloga je svakako ona maskiranog osvetnika Zorroa. Prvi put se u toj ulozi pojavio 1998. godine, a nastavak tog kultnog klasika možete pogledati sutra na Novoj TV.


Pogledajte zbog čega je ovaj latino zavodnik privukao pažnju publike diljem svijeta. Je li i vas osvojio? Akcijsku avanturu 'Legenda o Zorrou' ne propustite ovaj petak u večernjem terminu na Novoj TV.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju