Film snimljen prema memoarima "Pod suncem Toskane" spisateljice Frances Mayes.

Frances Mayes (Diane Lane) je 35-godišnja spisateljica iz San Francisca čiji savršeni život odjednom skrene u neželjenom pravcu. Zbog nedavnog razvoda nema inspiracije za pisanje i postane depresivna. Njezina najbolja prijateljica Patti (Sandra Oh) zabrinuta je da se nikad neće oporaviti. Frances odluči odmoriti se od svega i kupi vilu u prekrasnoj Toskani, gdje želi početi ispočetka. Ondje napokon pronađe ljubav za kojom je dugo tragala.

Film je snimljen u Italiji, a nekoliko stvari naknadno je promijenjeno. Primjerice, originalni je plan bio da poljske imigrante igraju Poljaci. Međutim, talijanska vlada nije odobrila radničke vise poljskim glumcima pa je redateljica bila primorana zaposliti Talijane da glume Poljake. U njemačkoj verziji ovog filma njemačke su likove utjelovili Francuzi.

Jednu od glavnih junakinja filma utjelovila je Sandra Oh koju je proslavila uloga Cristine Yang u seriji „Uvod u anatomiju“. Redateljica filma, Audrey Wells, rekla je kako za ulogu Patti nije htjela nikoga drugog osim Sandre Oh. U ovom filmu njezinu bolju polovicu igra prekrasna Kate Walsh koja je kao i Oh poznata po ulozi liječnice „Uvoda u anatomiju“.

Diane Lane je zablistala u ovom filmu. Uloga brakorazvodnog odvjetnika pripala je Jeffreyu Tamboru koji je osobno inzistirao da se njegovo pojavljivanje potpuno izreže iz filma te da njegov lik ostane neprikazan. Naime, on je bio toliko očaran Laneinom izvedbom te je smatrao da će scene biti emotivno snažnije ako se on ne pojavi u filmu. Redateljica ga je poslušala, a kasnije je izjavila kako joj je drago da je poslušala Tambora.

 

Je li Diane Lane zaista briljirala u filmu "Pod suncem Toskanedoznajte u srijedu navečer na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju